Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2020, 16:13
Čas čítania 0:46
Jakub Paulík

Ruský panelák obkolesil ľad. Voda z prasknutého potrubia zamrzla priamo na budove

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Podobný problém si na Slovensku ani nevieme predstaviť.

Štyri rodiny z paneláku v ruskom Irkutsku v prežívajú poriadne mrazivé obdobie. Prasknuté potrubie pri vonkajšej teplote -14°C spôsobilo, že voda zamrzla priamo na bytovke, informuje Metro. Teplotné podmienky v jednotlivých bytoch však nie sú taktiež vôbec priaznivé.

Medzi obyvateľmi sa okrem dospelých nachádzajú aj deti. Obyvatelia sa už približne dva mesiace musia zaobísť bez prísunu teplej vody. Budova bola pôvodne určená pre rodiny zamestnancov miestnej vojenskej akadémie alebo ako internát pre študentov. Akadémiu ešte v roku 2009 uzavreli, no štyri rodiny sa z paneláku nevysťahovali.

Obyvatelia bytovky nemuseli dlhé roky platiť za energie peniaze. Sťažujú sa však, že od miestnych orgánov nedostali žiadnu pomoc. Na súde sa budú snažiť preukázať svoje právo na bývanie v daných priestoroch. Nemajú však ani nájomné zmluvy, a tak podľa miestnych úradov nedokážu preukázať, že sú skutočnými nájomníkmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia