Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2020, 11:21
Čas čítania 0:32
Tina Hamarova

V Austrálii konečne prší. Dážď uhasil už 32 požiarov

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Podľa austrálskeho Meteorologického ústavu budú výdatné dažde pokračovať až do víkendu.

Plameňmi sužovaný juhovýchod Austrálie si konečne trochu vydýchne. V štátoch Victoria a Nový Južný Wales zo stredy na štvrtok spadlo už 50 mm dažďových zrážok. Pomohli uhasiť už 32 lesných požiarov.


Búrky spôsobili v niektorých častiach Melbourne záplavy. Meteorologička Sarah Scully povedala pre Guardian, že silné dažde sú trochu „dvojsečná zbraň“. „Silné dažde a nárazové búrky môžu spôsobiť bleskové povodne práve na zhoreniskách v Novom Južnom Walese a Victorii. Hrozia aj zosuvy pôdy.“

Silné dažde zasiahli okolie mesta Melbourne

Aj keď sa ľudia z dažďov tešia, situácia v meste je komplikovaná. Vietor o sile 133 km/h, ktorý sa pred búrkou prehnal časťami Melbourne, zničil niekoľko domov. Zatopené kurty nepotešili ani organizátorov Australian Open.

Odporúčané
Dym z požiarov v Austrálii zrejme prejde celú Zem Dym z požiarov v Austrálii zrejme prejde celú Zem 16. januára 2020, 8:51

Výdatné dažde majú podľa austrálskeho Meteorologického ústavu pokračovať až do víkendu.

V Austrálii konečne prší. Dážď uhasil už 32 požiarov
Zdroj: Australian Bureau of Meteorology
Domov
Zdieľať
Diskusia