Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2020, 21:15
Čas čítania 0:54
Tímea Krauszová

Instagram testuje posielanie správ cez prehliadač. Už nebudeš musieť otvárať apku, aby si niekomu odpísal

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Zatiaľ to testujú na malej vzorke používateľov.

The Verge informuje o novinke, ktorú testuje Instagram. Správy (DM) sa po novom budú dať posielať aj cez webový prehliadač, nebudeš k tomu musieť otvárať aplikáciu. Nateraz je táto možnosť dostupná len pre úzky okruh ľudí.

Jednoduchšie odpisovanie

Novinka poteší najmä influencerov a firmy, ale aj používateľov, ktorí denne dostávajú veľa správ. Cez klasický prehliadač je pre mnohých jednoduchšie odpisovať než na aplikácii v mobile. Je to skvelé aj pre tvorcov, ktorí predávajú svoje portfólio, ľahšie sa im budú posielať napríklad cenníky alebo štandardizované správy. Samozrejme, stále je tu možnosť stiahnuť si aplikáciu do počítača.

Hoci je novinka vo fáze testovania, Instagram sa podľa Verge vyjadril, že v budúcnosti bude táto možnosť dostupná pre všetkých. Keď sa zástupcov firmy redaktori portálu opýtali, prečo miesto správ nepokročili s prácou na aplikácii napríklad pre iPady, zopakovali vetu, ktorú najmä majiteľ a CEO Mark Zuckerberg používa takmer non-stop. Chcú, aby boli ľudia viac v kontakte. Jednoduchšie posielanie správ by to malo podporiť.

Odporúčané
Čo hovorí na proces storočia kriminálny psychológ. Ako sa pozerá na Kočnera, Zsuzsovú či na priznanie strelca Marčeka (Rozhovor) Čo hovorí na proces storočia kriminálny psychológ. Ako sa pozerá na Kočnera, Zsuzsovú či na priznanie strelca Marčeka (Rozhovor) 15. januára 2020, 16:14

Mashable teoretizuje, že okrem tejto vznešenej vízie môže byť posielanie správ cez prehliadač ďalším krokom smerom k prepojeniu všetkých troch aplikácií, ktoré Zuckerberg vlastní: WhatsApp, Instagram a Facebook. Už minulý rok na konferencii F8 totiž avizoval, že plánujú prepojiť odosielanie správ do jednej hromadnej aplikácie. Po minuloročných fiaskách a problémoch s bezpečnosťou nám ostáva len dúfať, že sa pri vyvíjaní neseknú a náhodou nezverejnia tisícky dôverných informácií (opäť).

Domov
Zdieľať
Diskusia