Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2019, 15:14
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

16-ročný Tibi zo Slovenska vyhral maďarský X Factor. Pochádza zo skromných pomerov a výhrou chce pomôcť svojej rodine

HUDBA MAĎARSKO
Uložiť Uložené

Školák vyhral 12 miliónov forintov, čo je približne 36 000 €.

Iba 16-ročný Tibi Ruszó zo Slovenska, pochádzajúci z dediny pri Rimavskej Sobote – Vieska nad Blhom preukázal našim južným susedom svoj veľkolepý spevácky talent, vďaka ktorému sa mu podarilo vyhrať maďarský X Factor. Študent základnej školy pochádza zo skromných pomerov a výhrou chce pomôcť svojej rodine.

Ako informuje jediný denník v maďarskom jazyku vydávaný na Slovensku Új Szó, v prvom kole predviedol každý z troch finalistov pieseň podľa vlastného výberu. Tibor Ruszó vystúpil ako prvý s kresťanskou skladbou Istennek terve van veled.

Odporúčané
Víťazkou Česko Slovensko má talent sa stáva 16-ročná speváčka Margaréta Ondrejková a odnáša si výhru 50 000 € Víťazkou Česko Slovensko má talent sa stáva 16-ročná speváčka Margaréta Ondrejková a odnáša si výhru 50 000 € 7. decembra 2019, 23:42

Už vtedy dokázal porotcov presvedčiť o tom, že je veľkým favoritom na výhru. V konečnom dôsledku si však získal aj divákov, ktorí mu posielali hlasy, a vďaka ktorým sa mu napokon aj podarilo vyhrať.

Tibi pochádza zo šesťčlennej rodiny a spoločne bývajú v skromných podmienkach v trojizbovom byte. Deviatak sa do speváckej šou dostal už aj minulý rok, pre zlý zdravotný stav svojho otca Tibora však odstúpil.

Výhra predstavuje čiastku 12 miliónov forintov, čo je približne 36 000 €. Peniaze by mal Tibi dostávať na mesačnej báze počas nasledujúceho roka, čo znamená že mu mesačne budú posielať 3 000 €. Taktiež vyhral možnosť vydať vlastný album a ďalšiu podporu na rozbehnutie svojej začínajúcej speváckej kariéry.

Domov
Zdieľať
Diskusia