Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2019, 14:33
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Aktualizované: Mikuláš Černák uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. Týka sa 16 mafiánskych vrážd

NEWS MIKULÁŠ ČERNÁK PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené

Dohodu s doživotne odsúdeným trestancom potvrdil prokurátor Martin Kováč.

Bývalý mafiánsky šéf slovenského podsvetia Mikuláš Černák uzatvoril s prokurátorom dohodu o vine a treste. Tá sa týka 16 vrážd. O veci informoval prokurátor martinskej okresnej prokuratúry Martin Kováč.

Stíhaný bol za 14 skutkov kvalifikovaných ako trestné činy vraždy a dva skutky kvalifikované ako trestné činy všeobecného ohrozenia, lebo vraždy vykonali nástražným výbušným systémom,“ prehlásil prokurátor Kováč.

Odporúčané
Černák ho dobodal do chrbta a ďalší mafián mu odrezal hlavu. Profil bossa bossov, ako sa stal šofér šéfom slovenského podsvetia Černák ho dobodal do chrbta a ďalší mafián mu odrezal hlavu. Profil bossa bossov, ako sa stal šofér šéfom slovenského podsvetia 17. decembra 2019, 11:44

Obvinený prijal v rámci dohody prokurátorom navrhnutý trest, v tomto prípade išlo o upustenie od uloženia súhrnného trestu. Taktiež prijal aj prokurátorom navrhnuté ochranné opatrenie, a to zhabanie veci - piatich strelných zbraní. Zároveň s poškodenými uzatvoril dohodu o náhrade škody,“ dodal k veci.

Mikuláš Černák je odsúdený na doživotie. Podľa slovenských zákonov má však právo po 25 rokoch odpykania si z trestu (v jeho prípade v roku 2023) požiadať o podmienečné prepustenie. V histórii Slovenska však zatiaľ nebol na slobodu prepustený žiaden na doživotie odsúdený väzeň. O životnom príbehu mafiána Černáka sa dočítaš v tomto článku

Domov
Zdieľať
Diskusia