Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2019, 11:26
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Greta Thunberg je idiot, ktorý zničil šou o autách, tvrdí Jeremy Clarkson. Jej slová vraj nič nevyriešia

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

V najnovšom rozhovore sa známy moderátor legendárnej šou o autách rozvášnil v súvislosti s ekologickou aktivistkou, kvôli ktorej vraj ľudia zanevrú na motorové vozidlá.

Jeremy Clarkson je legendou automobilového priemyslu vďaka relácii Top Gear, v ktorej mal možnosť zajazdiť si snáď na každom druhu vozidla so spaľovacím motorom. V nedávnom rozhovore pre The Sun sa však veľmi negatívne vyjadril na adresu ekologickej aktivistky Grety Thunberg, ktorá má vraj zásluhu na tom, že ľudia nenávidia autá, kvôli čomu ľudia postupne zanevierajú na prácu, ktorej venoval celý život. 

V rozhovore venoval Grete aj nadávky: „Je to idiot. Chodiť po svete a hovoriť, že všetci zomrieme, nič nevyrieši,“ skonštatoval pre The Sun. Clarkson, ktorý bude mať čoskoro 60 rokov, si myslí, že práve kvôli 16-ročnej Švédke už mladí ľudia považujú autá za nebezpečenstvo: „Deti v školách sa naučia, že sú autá zlé ešte pred tým, ako vedia povedať "mama" alebo "otec",“ rozhorčil sa.

Odporúčané
Ľudia na Twitteri hovoria, že Greta Thunberg pracuje pre Rusko, či dokonca, že je Putinovou dcérou. Dôvodom je ich podoba Ľudia na Twitteri hovoria, že Greta Thunberg pracuje pre Rusko, či dokonca, že je Putinovou dcérou. Dôvodom je ich podoba 11. novembra 2019, 9:42

Clarkson zároveň priznáva, že globálne otepľovanie je problém, ktorý treba riešiť, vadí mu však spôsob, akým Greta Thunberg komunikuje. Zároveň dokazuje, že slová ako idiot sú v jeho komunikácii veľmi bežné, takže si možno ani neuvedomil, ako nemiestne bolo označiť takto 16-ročné dievča: „Len idiot nezmení názor, keď čelí jednoznačným dôkazom o globálnom otepľovaní. Otázkou je, čo s tým spravíme. To je oveľa zaujímavejšie, ako hovoriť, čo sa deje.“

Známy moderátor sa na adresu aktivistky vyjadril aj tesne po jej prejave na Summite OSN v New Yorku. Vtedy napísal, že by sa mala zavrieť do izby a upokojiť. Pridal sa tak k jej kritikom ako Donald Trump alebo Vladimir Putin.

Odporúčané
Greta Thunberg vracia úder Putinovi, cez Twitter mu posiela rafinovaný odkaz Greta Thunberg vracia úder Putinovi, cez Twitter mu posiela rafinovaný odkaz 4. októbra 2019, 11:58
Domov
Zdieľať
Diskusia