Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2019, 6:55
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slon si pri úteku pred dedinčami zlomil nohu, sekerami a mačetami nakoniec zviera dorazili

NEWS SLON TÝRANIE ZVIERAT
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Po útočníkoch už aktuálne pátrajú úrady.

Partia dedinčanov z Kene sa podľa záznamu vrhla na zraneného slona, ktorý sa už zjavne nevedel ani pohybovať. Podľa informácií Daily Mail si totiž pri úteku pred ľuďmi zlomil nohu. Túto situáciu miestni ľudia využili na to, aby na slona útočili hádzaním kameňov či sekaním mačetou a sekerami.

Agentúra The Kenya Wildlife Service tvrdí, že sa táto hrozivá udalosť odohrala ešte v priebehu minuloročného júna, no video z miesta činu začalo internetom kolovať až nedávno. Na miesto sa čo najrýchlejšie dostavili vyšetrovatelia, ktorí ale museli cestovať približne 71 kilometrov. Dovtedy však už zviera svojím zraneniam podľahlo.

Odporúčané
Šéf cirkusu Aleš: Ochranárov zvierat k nám pozývame, ale oni nechcú prísť. Aj tak vyhlasujú, že ich týrame Šéf cirkusu Aleš: Ochranárov zvierat k nám pozývame, ale oni nechcú prísť. Aj tak vyhlasujú, že ich týrame 25. júla 2019, 16:34

Ihneď po zverejnení nižšie priložené videa sa voči vinníkom spustilo nové vyšetrovanie. Krvavý masaker zvieraťa sa odohral potom, ako sa dvojica slonov dostala k miestnej farme, kde hľadali jedlo. Počas úteku od dedinčanov jeden zo slonov spadol do hlbokej jamy a dolámal si nohu. V danom momente už zviera nemalo žiadnu šancu.

Lovenie slonov je v Keni zakázané od roku 1973. Odsúdeným pytliakom za smrť slona hrozí pokuta vo výške $ 200 000 a doživotný trest odňatia slobody. Podľa sčítania z roku 2016 v Keni žije približne 23 000 slonov. Ich populácia v priebehu minulého storočia rapídne klesla.

Domov
Zdieľať
Diskusia