Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. októbra 2016, 13:27
Čas čítania 0:00
Simon K.

Inšpirácia v podobe štrnástich efektívnych cvikov na zadok na multipresse

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Všetky ženy sa môžu inšpirovať hneď pri ďalšom tréningu.

„Ehhh, na multipresse? Čo ste sa zbláznili?“  Ehhh, nie! Multipress, alebo Smithov stroj ak chceš, je mnohými preklínaný kúsok náčinia, ktorý by v posilňovniach nemal čo robiť. Trošku súhlasím a trošku nie. Ten negatívny aspekt sa dá vysvetliť veľmi jednoducho - mnohí ignorujú drepy s veľkou činkou a automaticky ich idú cvičiť na multipress. Mnohí ignorujú jeden z najlepších cvikov na ramená - tlaky nad hlavu s veľkou činkou a automaticky idú tlakovať na multipress. Podobný príklad by sme vedeli uviesť aj s benchpressom. Jednoducho, voľná váha by mala byť nadradená. Dokonca aj štúdie hovoria podobné závery.

To však nemení nič na tom, že Smithov stroj môže byť celkom efektívna voľba, ak človek cvičí s rozumom a jeho tréningová štruktúra má hlavu a pätu. Svoju časť tréningu na ňom praktizujú niekoľkí svetoví rekordéri, profesionálni kulturisti či strongmani. Navyše, ak správne nastavíme svoj postoj, môžeme skutočne efektívne zasiahnuť precvičované svaly a miera ich zapojenia nie je v žiadnom prípade nízka. Toľko teda na úvod pre tých, ktorí hneď zhurta vykríknu, že multipress je hlúposť. Nuž, nie tak celkom. Bret Contreras, ktorého by mali mať vo following liste všetky ženy a milovníčky vypracovaného guľatého zadku, dal dokopy 14 cvikov na multipresse, ktorými sa môžeš inšpirovať aj ty - napríklad už pri nasledujúcom tréningu zadku.

 Nie všetky cviky sú preložiteľné a ak sa o ne budeš zaujímať podrobnejšie, skôr ti poslúži anglický názov

1. Back squat - Drepy
2. Reverse lunge - Výpady vzad
3. Hip punch
4. Good morning
5. Static lunge
6. Front squat - Predné drepy
7. American deadlift - Americké mŕtve ťahy
8. Lying leg press - Legpress v leže
9. Hip thrust
10. Frog thrust
11. Single leg hip thrust
12. Single leg glute bridge - Mostík s jednou nohou
13. Bent leg reverse hyper
14. Quadruped kickback

Domov
Zdieľať
Diskusia