Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2019, 7:35
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Psíka „jednorožca“ si obľúbil celý svet. Dnes už asi vieme, prečo ma na čele druhý chvost

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Sama profesorka tvrdí, že vysvetlenie nie je ani z ďaleka tak roztomilé, ako samotný psík.

Pred pár dňami sme písali o psíkovi, ktorý si kvôli svojej anomálii zaslúžil prezývku „jednorožec“. Na čele mu totiž vyrástol druhý chvostík. Za krátku dobu si psíka obľúbil celý svet. Dnes už asi vieme, prečo ho má.

Odporúčané
Psík „jednorožec“ sa narodil s chvostíkom na čele. Niekto ho vyhodil z domu, zachránili ho ochrancovia zvierat Psík „jednorožec“ sa narodil s chvostíkom na čele. Niekto ho vyhodil z domu, zachránili ho ochrancovia zvierat 14. novembra 2019, 15:07

Margret Casal, profesorka na univerzite v Pensylvánii hovorí, že dôvod, prečo má Narwhal na hlave chvost, nemusí byť až tak roztomilý ako je on. Chvost medzi očami je pravdepodobne jeho parazitické dvojča, informuje The Independent.

 

Psíka „jednorožca“ si obľúbil celý svet. Dnes už asi vieme, prečo ma psík na čele druhý chvost
Psíka „jednorožca“ si obľúbil celý svet. Dnes už asi vieme, prečo ma psík na čele druhý chvost Zdroj: Mac's mission

Dvojčatá vznikajú väčšinou tak, že sa embryo rozdelí na polovice hneď po oplodnení. Zriedka toto rozdelenie embrya však môže prísť až príliš neskoro a vtedy sú dvojčatá spojené. Ešte vzácnejšie je, keď sa embryo nerozdelí na rovnaké časti, čo znamená, že v jednej polovici embrya vyrastie naplno vyvinutý jedinec, zatiaľ čo sa z toho druhého stane len nejaká časť tela navyše, ako sa stalo Narwhalovi.

Jednovaječné dvojčatá nie sú bežné ani pri ľuďoch, najmä ak sa rozprávame o prirodzenom počatí. Babyweb informuje, že na jedno takéto tehotenstvo pripadá osemdesiatpäť bežných. Avšak keď sa rozprávame o psoch, tak je šanca niečoho podobného ešte oveľa menšia, keďže psy sa rodia vo vrhoch. Takže pes, ktorý má parazitické dvojča je skutočnou raritou. Profesorka dopĺňa, že parazitické dvojčatá existujú aj pri ľuďoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia