Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2019, 10:40
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Vrah odsúdený na doživotie trvá na tom, aby ho prepustili. Technicky vraj už zomrel, keď ho oživovali počas operácie

NEWS MASOVÍ VRAHOVIA
Uložiť Uložené

Tvrdí, že podmienky rozsudku splnil, čo znamená, že je nezákonne uväznený a mal by byť okamžite prepustený.

66-ročný vrah a väzeň Benjamin Schreiber, ktorý si aktuálne odpykáva doživotie, tvrdí, že by ho mali prepustiť. Technicky vraj už zomrel v roku 2015, kedy ho mali počas operácie 5-krát oživovať. Podľa jeho slov to znamená, že jeho život už bol ukončený, a to by sa malo vzťahovať aj na jeho doživotný trest odňatia slobody.

Ako informuje stanica CNN, Schreiber bol za vraždu prvého stupňa v roku 1997 odsúdený na doživotie bez podmienečného prepustenia. Pred 4 rokmi mu však kvôli sepse – ťažkej infekcii – zlyhali obličky a vo svojej cele upadol do bezvedomia. Okamžite ho museli previezť do nemocnice, kde bol päťkrát resuscitovaný.

Lekárom sa ho nakoniec podarilo úspešne oživiť. To však ešte netušili, že to bude Schreiber po nejakom čase považovať za smrť a tým pádom aj za dokončenie svojho doživotného trestu. Vrah tvrdí, že keďže podmienky rozsudku splnil, je teda nezákonne uväznený a mal by byť okamžite prepustený.

Okresný súd však Schreiberov návrh na prepustenie zamietol. Väzeň odsúdený na doživotie vraj musí stráviť zvyšok svojho prirodzeného života vo väzení, bez ohľadu na to, ako dlho bude toto obdobie trvať alebo aké udalosti sa počas jeho života vyskytnú, pokiaľ definitívne nezomrie.

Odporúčané
Vyvraždil svoju 5-člennú rodinu, FBI unikal 18 rokov a s druhou manželkou začal nový život Vyvraždil svoju 5-člennú rodinu, FBI unikal 18 rokov a s druhou manželkou začal nový život 21. apríla 2023, 16:30

Sudca povedal, že keďže je Schreiber nažive, je vo väzení oprávnene. V prípade, že by bol mŕtvy, bolo by toto odvolanie opodstatnené. Vrahov advokát sa k rozsudku zatiaľ nijako nevyjadril. Uvidí sa, či sa Schreiber odvolá a predloží prípad vyššiemu súdu.

Domov
Zdieľať
Diskusia