Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2016, 16:16
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Kniha džungle je vraj perfektná! Disney si verí natoľko, že potvrdilo dvojku ešte pred premiérou jednotky

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Premiéra snímky je tu už o pár dní, no my už vieme, že do kina budeme vchádzať s pocitom, že príbeh bude pokračovať.

O najnovšej Knihe džungle sme už toho popísali naozaj mnoho (všetky články nájdete v tomto vlákne), takže prejdeme rovno na najnovšie informácie. Snímka sa do kín dostane už 15. apríla (u nás o deň skôr, u našich západných susedov o týždeň neskôr), no pár recenzentov a odborníkov zvučných mien ju už malo možnosť vidieť. A výsledok? Na rottentomatoes sa blyští jasných 100% (30 čisto pozitívnych recenzií), takže v Disney môžu búchať šampanské, pretože im opäť vyšiel remake ich klasickej kreslenej rozprávky. Na jednu stranu je tých recyklovaných príbehov naozaj veľa, no na stranu druhú priznávame, že pokiaľ sa bude držať takých kvalít ako Popoluška a očividne aj Kniha džungle, nemôžeme protestovať.

Kopa pozitívnych ohlasov tak vyhecovala štúdio k odvážnemu kroku. Ešte pred premiérou odklepli pokračovanie. V Hollywoode to nie je nič prekvapujúce, no ide o jasný signál, že Disney (a nielen to) je s konečným výsledkom maximálne spokojné a nebojí sa nízkych tržieb. Ako sa k celému projektu postavia diváci (vrátane nás i vás) sa dozvieme už v priebehu tohto týždňa, pričom, samozrejme, nebude chýbať ani naša recenzia. Na režisérsku stoličku si sadol a pravdepodobne aj opäť sadne Jon Favreau a hlasy postavičiek prepožičali Neel Sethi (Maugli), Idris Elba (Shere Khan), Bill Murray (Baloo) Scarlett Johansson (Kaa), Lupita Nyong'o (Raksha), Ben Kingsley (Bagheera), Christopher Walken (King Louie) a Giancarlo Esposito (Akela). 

Pokiaľ si z detstva nepamätáte dej tejto 120 ročnej knihy, prípadne už bohužiaľ patríte k tej generácií, ktorá knihy v rannom veku „nepotrebovala“, príbeh na plátne bude vyzerať takto: Hlavným hrdinom notoricky známeho príbehu Kniha Džungle je ľudské mláďa, chlapec  Mauglí, ktorý sa kedysi zatúlal do džungle. Tu sa ho ujala vlčia svorka, ktorá ho vychovala ako seberovného. Do džungle sa však vracia tiger Šer Chán, obávaný vládca pralesa. Šer Chán, ktorý si nesie jazvy spôsobené človekom, prisahá, že odstráni všetkých a všetko, čo vníma ako hrozbu. Mauglí v hĺbke svojej duše cíti, že musí opustiť jediný domov, ktorý kedy poznal. Spoločnosť mu robia len dvaja priatelia – čierny panter Baghíra a ľahkomyseľný medveď Balú. Počas svojej cesty stretáva v džungli veľa tvorov, ktoré však nemajú najčistejšie úmysly. Obrovský pytón so zvodným hlasom Kaa zláka ľudské mláďa do trosiek dávneho chrámu, kde sídli opičí kráľ Louie. Na prvý pohľad priateľský kráľ chce presvedčiť Mauglího, aby mu prezradil tajomstvo krásneho, prchavého a smrtiaceho červeného kvetu – ohňa.

Pokiaľ nás sledujete pravidelne, isto viete, že štúdio Warner Bros. taktiež chystá svoju vlastnú adaptáciu tohto legendárneho príbehu. Na režisérskej stoličke má sedieť Andy Serkis, mo-capová legenda, ktorý sa už na tento projekt maximálne tešil. Svoju radosť dával patrične najavo, no verzia Disney prišla skôr a s nečakaným úspechom, čo znamená že štúdio dáva jeho The Jungle Book: Origins nový dátum na október 2018. To je ročný posun, čo Serkisa dosť zlomilo. V závere svojho vyhlásenia na facebookovom profile ale na druhú stranu priznal, že má aspoň dostatok času doladiť všetky potrebné detaily, a keďže tento pán je obrovský detailista, pravdepodobne nám jeho verzia vyrazí dych oveľa viac, než tá od Disney. Dúfajme, že ho chuť do projektu dovtedy neprejde a pripraví nám realistický a pútavý zážitok.

Kniha džungle je vraj perfektná! Disney si verí natoľko, že potvrdilo dvojku ešte pred premiérou jednotky
Domov
Zdieľať
Diskusia