Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2016, 17:44
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

O čom bude šiesta séria American Horror Story? Prvé ukážky nám to napovedali

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Opäť je všetko zahalené rúškom tajomstva. Získa si nás aj nová séria?

Hororových seriálov je v dnešnej dobe málo. Takých, čo si po čase udrží kvalitu ešte menej a potom je tu známe American Horror Story, ktoré si stihlo vybudovať pevnú fanúšikovskú základňu. Musíme uznať, že prvé dve, prípadne tri série boli viac než skvelé a aj neskôr sa seriál dokázal aspoň približovať latke, ktorú nastavil. Stále nás tvorcovia dokážu prekvapiť a aj s Lady Gagou to celkom funguje. Každá séria je odlišná a pravidlo sto ľudí, sto chutí platí aj tu. Teraz však prichádza séria s poradovým číslom šesť. Tú sme si predstavili už v tomto článku a dnes vám prinášame ďalšiu krátku ukážku. Tvorcovia nás napínajú a chcú ukázať čo najmenej. Zatiaľ vieme, že sa bude príbeh točiť okolo farmy. Scénárista Ryan Murphy už v minulosti naznačil, že by sa táto séria mala točiť okolo detí a že má v hlave dva rôzne nápady, ktoré chce využiť. A nielen to. Mali by sme sa pozrieť do minulosti, ale ostať aj v prítomnosti.

Fotky z pľacu však naznačujú ešte niečo iné. V strome vyrytý text CROATOAN“ sa vzťahuje na incident ešte z obdobia kolonizácie. Na pobreží Severnej Karolíny v Amerike žilo 117 osadníkov, ktorí z ničoho nič zmizli a vyryté slovo ostalo ako jediná stopa. Miesto dostalo názov Roanoke Colony a dodnes ostáva záhadou, čo sa tam vlastne udialo. Buď sa kolonisti stretli z domorodým kmeňom Croatan, alebo narazili na niečo úplne iné. Seriál si túto udalosť zrejme zobral ako inšpiráciu a popridával aj svoje vlastné nápady. Navyše, vždy sú tu teórie o mimozemšťanoch a ďalší krátky spot od nich nemá ďaleko. Pravdou je, že ukážky na seba nenadväzujú a len ťažko sa háda, o čom by príbeh mohol byť. 

Šiesta séria by mala byť prepojená s prvou. Herečka Sarah Paulson, ktorá si v nej zahrala akési médium, nám porozprávala príbeh práve o tejto stratenej kolónii. Vysvetlila nám, že sa kolonisti stali duchmi, ktorí neskôr strašili americké kmene. Dozvedeli sme sa, že ich vodcovia mali moc zahnať zlých duchov práve opakovaním vyššie spomenutého slova. Avšak, veľa vecí sú len teórie a na pravdu si budeme musieť vyčkať až do 14. septembra, kedy séria premiéruje. Nesmieme však zabudnúť, že všetky série sú akosi prepojené a skrývajú sa v nich malé nápovedy. Nuž, tvorcovia nám tento rok sľubujú niečo zaujímavejšie, hrôzostrašnejšie a tajomnejšie. Nám ostáva len veriť, že sa im to podarí. O čom bude šiesta séria podľa vás? Napíšte nám do komentárov, čo si myslíte.

Domov
Zdieľať
Diskusia