Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2016, 17:53
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Legendárne anime Hayaa Miyazakiho Princezná Mononoke oslávi svoje 20. výročie návratom do amerických kinosál

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Jeden z najznámejších Miyazakiho filmov si budú môcť fanúšikovia dva dni vychutnať na veľkom plátne.

Princezná Mononoke patrí nepochybne k najobľúbenejším filmom od kultového režiséra Hayaa Miyazakiho. Budúci rok to už bude neuveriteľných 20 rokov od premiéry, takže fanúšikovia dostanú darček. Princezná Mononoke sa na dve noci vráti do kinosál. Škoda, že len do amerických, dodali by sme. Diváci budú môcť vybrať medzi titulkovanou verziou a anglickým dabingom. Pre fanúšikov je to jedinečná príležitosť zhliadnuť svoje obľúbené anime na veľkom plátne. Zároveň sa týmto podujatím oslávia aj narodeniny samotného Hayaa Miyazakiho.

Princezná Mononoke je epickou historickou fantasy. Hlavným hrdinom je bojovník Ashitaka poznačený smrteľnou kliatbou. Na svojej ceste za vyliečením sa stretáva s divokou a záhadnou Princeznou Mononoke, mladým dievčaťom, ktoré vychovali vlci. Jej domovu hrozí zničenie ľuďmi a jej úlohou je ochrániť ho. Obrovský les je totiž domovom obrovského množstva duchov a zvieracích bohov. Komplexný príbeh konfliktu civilizácie a prírody s filozofickým podtextom a plný komplikovaných postáv svojho času vyrazil divákom dych nielen náročným príbehom, ale aj omračujúcim vizuálom a akčnými scénami. Princezná Mononoke sa do amerických kinosál vráti 5. a 9. januára 2017. Ako predfilm sa bude premietať Miyazakiho animovaný hudobný videoklip On Your Mark z roku 1995. Ak nebudete v januári za veľkou mlákou, tak si vychutnajte aspoň túto krátku lahôdku.

Domov
Zdieľať
Diskusia