Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2017, 23:31
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Posledný, nedokončený film legendárneho Orsona Wellesa sa po rokoch vďaka Netflixu predsa len dostane k svojim divákom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Filmoví fanúšikovia majú dôvod na radosť.

Netflix nie sú len seriálové a filmové novinky. Dokonca aj legendárny klasik Orson Welles si v ňom dokáže nájsť svoje miesto. V roku 2015 sa totiž rozbehla crowdfundingová kampaň s cieľom dokončiť posledné Wellesove dielo. The Other Side of the Wind sa potýkal s finančnými problémami a napokon sa ho nepodarilo dotiahnuť do konca. Zdalo sa, že režisérova smrť v roku 1985 už definitívne pochovala nádeje na skompletizovanie. Netflix však už oznámil, že zakúpil práva a zafinancuje zvyšok dokončovacích prác.

Posledný, nedokončený film legendárneho Orsona Wellesa sa po rokoch vďaka Netflixu predsa len dostane k svojim divákom
Zdroj: Cohen Media Group

The Other Side of the Wind je semi-autobiografickou satirou na Hollywood. Hlavnou postavou je režisér J. J. Jake Hannaford (John Huston), ktorý sa vracia z Európy do Los Angeles, kde plánuje uskutočniť veľký comeback. A to práve snímkou s názvom The Other Side of the Wind. Producent Frank Marshall sa vyznal, že „tomu stále nemôžem celkom uveriť,“ a dodal: „Som veľmi vďačný Netflixu, že po 40 rokoch snahy sme teraz konečne schopní vrnúť sa na strihanie Orsonovho posledného filmu.“

V snímke si okrem Hustona zahrali aj Oja Kodar, Robert Random, Lilli Palmer, Edmond O’Brien, Cameron Mitchell, Mercedes McCambridge, Susan Strasberg, Norman Foster, Paul Stewart, a Dennis Hopper. Zatiaľ nie je známy presný dátum premiéry, predpokladá sa však, že The Other Side of the Wind bude k dispozícii v priebehu budúceho roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia