Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2017, 15:26
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Mladého J.R.R. Tolkiena si v chystanej biografii Tolkien zahrá Beast z X-Men Nicholas Hoult

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Sľubne vyzerajúci projekt má už aj svojho režiséra.

O živote spisovateľa J.R.R. Tolkiena sa chytajú už dva biografické filmy. Prvým je Middle-Earth, ktorý zrežíruje James Strong. Tomu ale bude konkurovať nový projekt s názvom Tolkien. Ten má pod palcom fínsky režisér Dome Karukoski (Lapland Odyssey) a podľa posledných informácií by si legendárneho spisovateľa rád zahral Nicholas Hoult (X-Men: Apocalypse, Mad Max: Fury Road), ktorý už začal ohľadne roly rokovať so štúdiom.

Mladého J.R.R. Tolkiena si v chystanej biografii Tolkien zahrá Beast z X-Men Nicholas Hoult
Zdroj: IFC Films

Snímka by mala preskúmať autorov život počas jeho študijných čias, ale aj na bojisku prvej svetovej vojny. Mnoho literárnych teoretikov zastáva názor, že práve vojna bola inšpiráciou pre napísanie Pána prsteňov, hoci sám Tolkien to za svojho života silno popieral. Mnoho prvkov však nepochybne čerpal z vlastného života. Napríklad priateľstvo Froda, Pippina, Sama a Merryho akoby zrkadlilo jeho priateľstvo so spolužiakmi Robom Gilsonom, Geoffreym Bache Smithom a Christopherom Wisemanom. Nadviazal s nimi pevné puto počas školských štúdií a ostali v kontakte aj po skončení školy. Ich "spoločenstvo" bohužiaľ rozdelila vojna.

Scenár napíše dvojica David Gleeson (The Front Line) a Stephen Beresford (Pride). V Houltovom portfóliu pôjde už o druhý film, kde stvárni slávneho spisovateľa. Čoskoro totiž do kín vstúpi snímka Rebel in the Rye, v ktorej si zahral ďalšieho významného autora - J. D. Salingera. Snímka Tolkien vznikne pod hlavičkou štúdia Fox Searchlight a momentálne sa nachádza vo fáze pre-produkcie.

Domov
Zdieľať
Diskusia