Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2019, 10:11
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

V telke pobeží pokračovanie neslušného Teda aj bláznivá komédia Vo štvorici po opici

V telke pobeží pokračovanie neslušného Teda aj bláznivá komédia Vo štvorici po opici
Zdroj: Silver Pictures/Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Opäť sa hlásime s naším pravidelným televíznym programom. Čomu by si mal dať šancu v najbližších dňoch?

Ďalší týždeň je za nami a my sa ti tak znova pripomíname výberom toho najzaujímavejšieho, čo nám program slovenských televízií ponúkne najbližšie. Poďme teda na to.

Nepodplatiteľní (The Untouchables, 1987, r: Brian De Palma)

Éra prohibície v Amerike, neľútostná vojna s gangstermi, inšpirácia skutočnými udalosťami a rozhodne jeden z najlepších filmov režiséra Briana De Palmu. Aj takto by sa dala v krátkosti opísať vynikajúca snímka Nepodplatiteľní.

Skvelí herci (Sean Connery, Kevin Costner, Robert De Niro), štýlová atmosféra, inteligentný scenár a niekoľko dnes už veľmi známych scén sú jasným dôkazom toho, že venovať čas tejto gangsterke sa rozhodne oplatí. Uvidíš ju na Jednotke, a to dnes o 22:35 a v sobotu o 02:00.

Demolátor (Demolition Man, 1993, r: Marco Brambilla)

Drsňáka Johna Spartana (Sylvester Stallone), policajtku Leninu Huxley (Sandra Bullock) a šialeného Simona Phoenixa (Wesley Snipes) určite nemusíme nijako bližšie predstavovať. Akčná sci-fi komédia Demolition Man už síce má svoj vek, no zo svojho čara nič nestráca ani dnes.

Ponúka totiž originálne vtipy, parádne akčné scény, sympatické postavy (vrátane záporáka Phoenixa) a zábavný pohľad na svet budúcnosti, ktorý neomrzí ani na dvadsiate pozretie. Presvedčiť sa o tom (opäť) môžeš na Dajto v sobotu o 20:15.

Macík 2 (Ted 2, 2015, r: Seth MacFarlane)

Pokračovania populárnej komédie Ted z roku 2012 sa znova chopil režisér a scenárista Seth MacFarlane. A aj na druhýkrát si pre divákov prichystal tonu vtipných a originálnych hlášok či zábavných momentov, ktorými je prešpikovaná takmer celá dvojhodinová stopáž.

Navyše, Mark Wahlberg a Ted sú tu opäť sympaťáci, takže sa na dvojku veľmi dobre pozerá. A čo je hlavné, pokračovanie nestráca iskru. Snímku odvysiela JOJ v sobotu o 22:30 a JOJ Plus v pondelok o 22:35.

Vo štvorici po opici (The Hangover, 2009, r: Todd Phillips)

V žánri komédií ešte chvíľku zostaneme, pretože v telke pôjde aj prvá časť obľúbenej série The Hangover. V nej sme spoznali partiu kamarátov (Justin Bartha, Bradley Cooper, Ed Helms a Zach Galifianakis), ktorá sa 2 dni pred svadbou jedného z nich rozhodla v Las Vegas usporiadať nezabudnuteľnú párty.

Po prebudení sa však zisťujú, že si vôbec nič nepamätajú a ženích je nezvestný. Ako to dopadlo ďalej, to už asi veľmi dobre vieš. No ak náhodou nie, môžeš to zistiť na Markíze v pondelok o 22:05.

12 rokov otrokom (Twelve Years a Slave, 2013, r: Steve McQueen)

A na záver niečo vážnejšie. 12 rokov otrokom totiž vychádza zo života Solomona Northupa, ktorý mal prácu, milujúcu rodinu, talent, majetok a slobodu. Mal však tú smolu, že bol černochom na nesprávnom mieste a v nesprávnom čase, čo viedlo k jeho únosu a následnému predaniu do otroctva.

Silný, pôsobivý a výborne natočený príbeh víťaza troch Oscarov (vrátane toho v kategórii Najlepší film) si budeš môcť vychutnať na Jednotke v stredu o 23:10.

Okrem vyššie spomínaných snímok ale rozhodne stojí za zmienku napríklad aj McFarland: Útek pred chudobou (JOJ Plus - dnes o 20:10 a v nedeľu o 03:35), 50x a stále po prvý raz (Markíza - v sobotu o 16:20 a v nedeľu o 22:30), Valmont (Jednotka - v sobotu o 22:25 a v nedeľu o 02:10), X-Men (JOJ Plus vo štvrtok o 20:10) či Východiskový bod (JOJ Plus - vo štvrtok o 22:35).

Domov
Zdieľať
Diskusia