Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2019 o 10:44
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Len jeden Slovák má majetok vyšší ako miliardu eur. Kto je nový najbohatší obyvateľ našej krajiny?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Forbes zverejnil rebríček najbohatších Slovákov.

Magazín Forbes dlhé roky zaraďoval do rebríčka najbohatších Slovákov aj českého premiéra Andreja Babiša, ktorý sa narodil v Bratislave. V tom aktuálnom sa to však rozhodol zmeniť a meno kontroverzného politika figuruje až v globálnom československom rebríčku. V ňom obsadil až štvrté miesto po radikálnom prepade z pôvodného druhého miesta.

Novým najbohatším Slovákom sa stal vlastník developerskej skupiny HB Reavis – Ivan Chrenko, informuje Forbes. Jeho majetok dosiahol na konci minulého roka necelých 1,4 miliardy eur, a to aj vďaka skutočnosti, že sa jeho firma rozšírila do strednej Európy, Nemecka a Anglicka. 

Len jeden Slovák má majetok vyšší ako miliardu eur. Kto je nový najbohatší obyvateľ našej krajiny?
Zdroj: FORBES.sk

Pri pohľade na osmičku najbohatších Slovákov vidíme, že sa ich majetok vo všeobecnosti zvýšil, a to až na jednu výnimku, ktorou je Milan Fiľo zaoberajúci sa v prvom rade biznisom s investíciami v celej Európe. 

Na druhej priečke nájdeme kontroverzného Jaroslava Haščáka, ktorý je jedným z partnerov finančnej skupiny Penta. Jeho meno v súčasnosti figuruje v niektorých politických a aj iných kauzách. Na treťom mieste je Tomáš Chrenek a jeho rodinný biznis. Chrenek zaznamenáva vysoké príjmy z hutníckeho priemyslu a peniaze následne investuje do zdravotníctva.  Práve zdravotnícka skupina Agel je jeho najhodnotnejším aktívom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia