Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2019, 16:28
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Obce nezvládajú obedy pre deti zadarmo, v Špačinciach sa strhla hádka. Starosta vypenil a pýtal sa poslankyne, na čom fičí

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Obce majú z obedov zadarmo vrásky na čele.

Na Slovensku sa v školských jedálňach stravujú deti zadarmo. Teda, tak znie oficiálna verzia. Realita je úplne iná a na novinku doplácajú školy, obce a dokonca aj rodičia. Nie sú peniaze na personál, no a keby sa aj nejaké našli, nedarí sa ten personál nakoniec nájsť. Celé je to začarovaný kruh, ktorý má ďaleko viac negatív ako pozitív.

Odporúčané
Slovenská mamička dostala cenník na obedy zadarmo, platiť bude ešte o 9 € mesačne viac ako doteraz Slovenská mamička dostala cenník na obedy zadarmo, platiť bude ešte o 9 € mesačne viac ako doteraz 16. augusta 2019, 14:42

Nedávno sme ťa informovali aj o tom, že rodičia platia dokonca viac ako v minulosti, keď obedy ešte neboli zadarmo. Slovenská mamička dostala cenník na obedy zadarmo a po novom platí o 9 eur mesačne viac ako doteraz. V Špačinciach toho mali už dosť a potrebovali to poriadne prediskutovať. Video spopularizovala satirická stránka Zomri.

Z obyčajného zasadnutia obecného zastupiteľstva sa napokon stala búrlivá diskusia. Poslankyňa Viera Vančová vyčítala starostovi Júliusovi Zemkovi, že sa fotí so svojím spolustranníkom, predsedom Smeru a poslancom Robertom Ficom a podáva si s ním ruku. Vyzýva ho, aby to s vedením strany prekonzultoval, keďže obedy zadarmo sú z dielne Smeru.

Odporúčané
Obec Fekišovce riadi gestapáčka s poslancami, ktorí nevedia používať internet. Vyzerá takto regionálna politika na Slovensku? Obec Fekišovce riadi gestapáčka s poslancami, ktorí nevedia používať internet. Vyzerá takto regionálna politika na Slovensku? 10. januára 2019, 16:03

„Nestaraj sa do toho, s kým sa ja budem fotiť! Ty si neni človek, aby si mi ty určovala. Tak ma tu neurážaj,“ kričal po nej. „Na čom fičíš,“ spýtal sa jej napokon. Nakoniec sa hádku podarilo utlmiť. Konflikt sa svojím charakterom nápadne podobá na dnes už slávne Fekišovce. Zástupcovia obce po sebe taktiež kričali a pripomínali skôr krčmu ako obecný úrad. Tak či onak, komunikácia starostu s poslankyňou v Špačinciach istým spôsobom odráža realitu fungovania obcí na Slovensku. Názor si už musí ale každý spraviť sám.

Domov
Zdieľať
Diskusia