Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2019, 11:41
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Počítačové hry budú olympijským športom, tvrdí najznámejší streamer Ninja

TECH TWITCH
Uložiť Uložené

Podľa neho je to len otázkou času. Vypýta si ich mladá generácia.

Elektronické športy, teda turnaje v multiplayerových počítačových hrách, sú nepochybne obrovský biznis. Svedčí o tom napríklad posledný Svetový pohár vo Fortnite, kde sa rozdeľovalo až 30 miliónov dolárov. Príliš pritom nezaostávajú ani ostatné hry.

Odporúčané
Streamer Fortnitu Halien: Do hry som dal už 6 500 eur. Môj účet má nevyčísliteľnú hodnotu, v podstate sa nedá predať (Rozhovor) Streamer Fortnitu Halien: Do hry som dal už 6 500 eur. Môj účet má nevyčísliteľnú hodnotu, v podstate sa nedá predať (Rozhovor) 22. septembra 2019, 15:32

Web TMZ Sports navyše cituje Ninju, jedného z najznámejších streamerov na platforme Twitch, ktorý však už prešiel ku konkurenčnému Mixeru. 

Ten vraví, že je len otázkou času, kedy sa on-line hry dostanú až na Olympijské hry medzi atletiku, plávanie, tenis a ďalšie fyzicky oveľa náročnejšie zápolenia. 

Počítačové hry budú olympijským športom, tvrdí najznámejší streamer Ninja
Zdroj: Twitch.tv

„Podľa mňa je to len otázkou času, kým to mladšia generácia, ktorá fandí e-športom a rada sleduje hry, bude chcieť. Potom to budú chcieť aj televízne spoločnosti,“  vraví Ninja, ktorý je tiež presvedčený, že v tejto disciplíne bude dominovať najmä Južná Korea a Japonsko, spolu s Brazíliou, čím samozejme narážal na veľký počet hráčov Counter-Strike z tejto juhoamerickej krajiny. 

Ninja a reportér TMZ ale zabúdajú na jeden dôležitý fakt. Hoci súčasné počítačové hry na najvyššej profi-úrovni určite vyžadujú nemalú dávku tréningu a talentu, vo väčšine z nich je stále ústrednou témou (virtuálne) zabíjanie protivníkov. 

Odporúčané
Hrajú hry a zarábajú milióny eur. Streamovanie na Twitchi živí tisíce mladých ľudí Hrajú hry a zarábajú milióny eur. Streamovanie na Twitchi živí tisíce mladých ľudí 7. septembra 2019, 8:39

Nie je teda úplne jasné, ako by tento fakt zapadal do celej ideológie Olympijských hier a či by proti takejto "propagácii násila" naopak Medzinárodný olympijský výbor ostro neprotestoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia