Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2019, 17:29
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Majk Spirit šíri konšpirácie o tom, ako politické elity obchodujú s mimozemšťanmi. Tvrdí, že si to „ide“ už 20 rokov

HUDBA KONŠPIRAČNÉ TEÓRIE MAJK SPIRIT
Uložiť Uložené

Bez hanby.

Jeden z najsledovanejších hudobníkov na slovenskej scéne posledné týždne píše statusy o konšpiračných teóriách a mimozemšťanoch. Bežne sa nad podobnými „žvástami“ pravdepodobne len zasmeješ a povieš si, že internet ťa už ničím nemôže prekvapiť. V tomto konkrétnom prípade je však problém hlavne v tom, že rapera sledujú státisíce ľudí.

Majk Spirit tvrdí, že si to „ide“ už 20 rokov a chce o tom trošku podebatovať. „V týchto konšpiračných teóriách sa často skrýva viac pravdy ako v oficiálnych verziách,“ napísal na Instagrame.

Hlúpostí a absurdít je internet plný, o tom potom. Horšie už je, ak hoaxy či konšpiračky šíri človek, ktorý ovplyvňuje masy. Majk Spirit je  influencer, má veľké základne na Facebooku a Instagrame. Na modrej sociálnej sieti má 559 000 lajkov, na IG ho followuje 457 000 ľudí.

Odporúčané
Obdivujú tvoji rodičia Putina a stali sa antivaxermi? Takto hovoriť s ľuďmi, ktorých pohltili dezinformácie Obdivujú tvoji rodičia Putina a stali sa antivaxermi? Takto hovoriť s ľuďmi, ktorých pohltili dezinformácie 28. apríla 2023, 9:15

„Dočítal som sa práve, že mimozemšťania existujú, navštevujú našu planétu už tisícročia, prispievajú k pokroku našej civilizácie, majú základne na Mesiaci aj na Marse a naše elity s nimi komunikujú a obchodujú už celé desaťročia,“ napísal na Instagrame a status zakončil emotikonom mimozemšťana.

„Momentálne ináč asi top celebrita v hre, pokiaľ ide o žáner „ako natrieskať ľuďom do hláv čo najviac sprostostí“,“ napísal na Facebooku bloger a publicista Jakub Goda. Spiritove statusy si všimla aj satirická stránka Zomri. Ľudia ho v komentároch nešetrili. „Miško Karma Dušička dobrý matroš už hýčka,“ napísal Milan, jeden z komentujúcich. „Za iných okolností by som povedala, že rob radšej muziku, ale v tomto prípade fakt neviem,“ napísala Tina.

Odporúčané
Sleduj exkluzívne zábery z natáčania spoločného videoklipu Separa a Radikala (Fotoreport) Sleduj exkluzívne zábery z natáčania spoločného videoklipu Separa a Radikala (Fotoreport) 31. augusta 2019, 20:44

Raper je vzorom pre mnohých mladých, jeho pesničky majú často motivačný charakter. Už v minulosti tvrdil, že si vystrihoval články o konšpiráciách a robil si z toho vlastnú bibliu.„Speváka, pre ktorého „fakty sú relatívny pojem“, pred pár rokmi pozvali ako Influencera prednášať o kritickom myslení,“ napísala Miroslava Kernová na omediach.com.

Domov
Zdieľať
Diskusia