Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2019, 10:11
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Hurikán Dorian o pár dní dorazí do Európy, môže ovplyvniť aj Slovensko

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na našom území by sa mala táto tropická cyklóna prejaviť vo forme intenzívnych zrážok a silného vetra.

Hurikán Dorian, ktorý len pred pár dňami spustošil Bahamy a vyžiadal si desiatky obetí, opäť zosilnel a všetko nasvedčuje tomu, že by mal do týždňa prejsť aj cez Atlantický oceán. Pred jeho presunom na východ ešte postupoval k Georgii, Južnej Karolíne a na sever Spojených štátov, informuje Heute.at.

Odporúčané
Video zachytáva zdevastovaný ostrov po hurikáne Dorian. „Mám šťastie, že mi ostala polovica domu,“ popisuje obyvateľ Video zachytáva zdevastovaný ostrov po hurikáne Dorian. „Mám šťastie, že mi ostala polovica domu,“ popisuje obyvateľ 2. septembra 2019, 13:10

Národné centrum pre hurikány (NHC) v Miami uviedlo, že tropickú cyklónu sprevádzal vietor s konštantnou rýchlosťou až do 185 kilometrov za hodinu. Údajne však nejde o neobvyklý faktor, kedy sa americké hurikány presúvajú na náš kontinent. Väčšina sa za ten čas síce rozpadne, no hurikán Maria sa pred dvomi rokmi dostal v plnej sile až do Európy.

Odporúčané
Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) 25. augusta 2019, 18:16

Intenzita tropickej cyklóny by však mala nad chladnejšími vodami Atlantiku slabnúť až sa postupne bude Dorian meniť na hlbokú tlakovú níž. V Európe by sa mal Durian prejaviť vo forme intenzívnych zrážok a silného vetra. Je viac ako pravdepodobné, že ovplyvní aj počasie na našom území.

Hurikán Dorian presúvajúci sa na východné pobrežie Floridy v Atlantickom oceáne

Hurikán Dorian by mal o pár dní prejsť aj na európske územie. Je možné, že ovplyvní aj Slovensko
Hurikán Dorian by mal o pár dní prejsť aj na európske územie. Je možné, že ovplyvní aj Slovensko Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia