Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2019, 16:05
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Austrálski youtuberi prišli na Slovensko, zostali očarení. Našu krajinu nazvali rozprávkovou a dychberúcou

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA CESTOVANIE SLOVENSKO YOUTUBE
Uložiť Uložené

Všimli si našu pohostinnosť aj krásnu prírodu.

Slovensko navštívili austrálski vlogeri Stephen a Jess. Priamo z Paríža si to namierili do našej krajiny, aby zistili, ako to u nás vyzerá. Aj keď nás zaradili do východnej Európy (v skutočnosti patríme do strednej Európy), všetky videá sa nesú v skvelej atmosfére a vyzdvihujú našu krajinu v pozitívnom svetle.

Na Youtube majú takmer 600 000 subscriberov, kanál založili v roku 2014. Slovensko prvýkrát spomenuli vo videu pred dvomi týždňami, keď mali problém s letenkami. Odvtedy vydali ďalšie tri videá, v ktorých opisujú svoje dojmy zo Slovenska. To, že si vybrali správnu krajinu, potvrdzuje fakt, že ich posledné videá majú cez 100 000 pozretí. Teda, ak nepočítame to posledné, ktoré je vonku len jeden deň.

Cestovanie po „východnej Európe“ je pre nich teda zásah do čierneho. Za posledné dva mesiace zaznamenali len dva či tri videá, ktoré presiahli hranicu 100 000. V prvom videu si hneď všimli, že s jedlom nešetríme a sme pohostinní. Páčia sa im veľké porcie nášho tradičného jedla, ktoré dostali v jednej z bratislavských reštaurácií. Zároveň zdôraznili, že na Bratislavu majú len 48 hodín, preto mali mierne obavy, či všetko stihnú.

Nakoniec si vybrali tie najznámejšie časti hlavné mesta, kde chodí väčšina turistov. Nechýbala Michalská brána, Bratislavský hrad, pochodili aj celé Staré mesto. Ocenili aj stánky, v ktorých sa predávali tradičné aj netradičné slovenské suveníry. Ako chodili po uličkách mesta, tak si všimli, že Bratislava je plná turistov a Slováka ani poriadne nevideli

Odporúčané
Len 6-ročná youtuberka zarobí ročne desiatky miliónov, nedávno si kúpila dom v luxusnej štvrti za vyše 7 miliónov eur Len 6-ročná youtuberka zarobí ročne desiatky miliónov, nedávno si kúpila dom v luxusnej štvrti za vyše 7 miliónov eur 30. júla 2019, 8:01

Skvelé bolo aj to, že sa fanúšikom čo-to o našej krajine snažili povedať. Kratučká dejepisná vsuvka bola príjemným spestrením videa. Z hlavného mesta boli nadšení, no Bratislava bola len začiatok. Nasmerovali si to do Bojníc, navštívili Bojnický hrad. Malebné mestečko preskúmali od hora dole, opäť ochutnali slovenské špeciality a ocenili tamojšiu prírodu.

Odtiaľ sa vybrali do Čičmian, kde si všimli tradičné slovenské vzory. Nasledovala cesta k Súľovským skalám. Video končí na Orave, kde ich zastihol dážď. To im ale náladu nepokazilo. Z Oravy si to namierili do Tatier, kde opäť vyskúšali všetko, čo im destinácia ponúkla. Boli nadšení, aké krásne prostredie máme, ako si vážime prírodu. Dokonca im aj prestalo pršať!

Trochu ich však prekvapila hmla, no to sa dá v horách čakať. Keď zmizla, nasadli na loďku a užívali si slovenskú prírodu. Následne presedlali na bajky a prezreli si širšie okolie. Ocenili pekné a udržiavané priestory, kde boli ubytovaní a slovenskú prírodu označili za rozprávkovú. Onedlho by mali zverejniť ďalšie video, už posledné z našej krajiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia