Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2019, 8:54
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Nestlé chce odčerpávať takmer 4 milióny litrov z floridských prameňov denne, aktivisti sa búria

ZAUJÍMAVOSTI PET FĽAŠE
Uložiť Uložené

Zatiaľ nie je jasné, či firma povolenia dostane. Argumentuje tým, že vodné zdroje sú schopné rýchlej obnovy.

Nestlé možno poznáš skôr ako výrobcu čokolády, no v portfóliu toho majú oveľa viac. Okrem detskej výživy aj niekoľko značiek produkujúcich minerálne vody.

The Guardian informuje, že plán potravinárskeho giganta odčerpávať viac než milión galónov vody  (3,78 milióna litrov) denne z floridských prameňov a rieky Santa Fe sa stretol s veľkou nevôľou ekologických aktivistov. 

Prekáža im hlavne to, že vodu chcú predávať v PET flašiach a teda zarábať na nej ako súkromná spoločnosť, čo vraj nie je vo verejnom záujme. 

Nestlé ale najprv potrebuje súhlas miestnych úradov a nie je vôbec jasné, či ho nakoniec dostane. Oblasť okolo prameňov Ginnie Springs je totiž oficiálne vedené ako územie v obnove, pretože v minulosti z neho vraj bolo odčerpávané priveľké množstvo vody, čo malo viesť k poškodzovaniu okolia. Aktivisti medzičasom spustili web s petíciou a ďalšími informáciami.

Odporúčané
Nemusíš vláčiť fľaše z obchodu a do obchodu. So SodaStreamom ušetríš peniaze aj životné prostredie Nemusíš vláčiť fľaše z obchodu a do obchodu. So SodaStreamom ušetríš peniaze aj životné prostredie 28. apríla 2022, 11:00

Firma podľa novín pravdepodobne so zelenou ochranárov počíta, nedávno totiž vynovila plniace linky v blízkosti High Springs. Dobrým argumentom môže byť aj to, na Floride zamestnáva okolo 800 ľudí a vodné zdroje sú vraj jedny z tých schopných rýchlej obnovy.

Domov
Zdieľať
Diskusia