Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2019, 17:20
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

3D skenery na letiskách môžu spríjemniť let a zrušiť zákaz prevážania tekutín v príručnej batožine

ZAUJÍMAVOSTI LETISKO
Uložiť Uložené

Do Európy prichádza novinka v podobe 3D skenerov, vďaka ktorým nebudeme musieť vkladať drogériu do plastových vreciek a vyťahovať elektroniku.

Na niektorých amerických letiskách už minulý rok implementovali novú technológiu – 3D skenery príručnej batožiny. Ich úlohou je zrýchlenie procesu odbavenia, resp. kontroly cestujúcich pred vstupom do odletovej haly.

Odporúčané
Beyoncé jej takmer ušla, Cristiano Ronaldo bol plachý chlapec. Eva sa na letisku v Bratislave stará o svetové hviezdy Beyoncé jej takmer ušla, Cristiano Ronaldo bol plachý chlapec. Eva sa na letisku v Bratislave stará o svetové hviezdy 2. júla 2019, 13:52

BBC informuje, že novinku zavedú do decembra roku 2022 povinne všetky letiská v Británii a zároveň sa dozvedáme o tom, že na londýnskom Heathrow už novinku testujú. Spustenie má v nasledujúcich rokoch stáť 50 miliónov libier. 

Zariadenie je podobne CT skenerom používaným v nemocnici a umožní lepší pohľad na obsah tašiek a kufrov. Zamestnanci si budú môcť jednotlivé predmety priblížiť a otočiť, vďaka čomu už nebude potrebné všetko vrátane elektroniky a kozmetiky pracne rozdeľovať do plastových nádob. 

Odporúčané
Prečo si Ryanair pýta otravné poplatky navyše? Slovenská letuška nám prezradila, ako aerolinka funguje Prečo si Ryanair pýta otravné poplatky navyše? Slovenská letuška nám prezradila, ako aerolinka funguje 22. novembra 2018, 16:10

Vďaka 3D skenerom sme podstatne bližšie k zrušeniu celosvetového nariadenia, že si môže pasažier preniesť len nádobu, ktorá neobsahuje viac ako 100 ml tekutiny. Zároveň bude cestovanie ešte bezpečnejšie a hlavne rýchlejšie. Konečne nebudeme svedkami pohľadov, ako ľudia otvárajú na podnet kontroly tašky a pracne sa prehrabávajú spodným prádlom, aby sa dostali k zubnej paste alebo šampónu. 

Na letisku Johna F. Kennedyho implementovali 3D skener už pred viac ako rokom a vďaka tomuto videu sa môžeš pozrieť, čo všetko letisková kontrola v batožine vidí.

Domov
Zdieľať
Diskusia