Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. augusta 2019, 1:30
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Spider-Man končí v MCU. Sony nesúhlasilo s novými požiadavkami Disney

Spider-Man končí v MCU. Sony nesúhlasilo s novými požiadavkami Disney
Zdroj: Marvel Studios/Disney/Sony
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kevin Feige a Marvel Studios naďalej nebudú súčasťou produkcie nových filmov o Spider-Manovi.

Spider-Mana čakala veľmi svetlá budúcnosť. Nový Peter Parker sa všeobecne uchytil a postavu Spider-Mana milujú všetci fanúšikovia MCU. Far From Home v kinách zarobilo viac ako 1,1 miliardy dolárov (ide o zďaleka najúspešnejší film od Sony... hoci ho natočilo Marvel Studios). Z týchto peňazí však Marvel a Disney veľa neuvidia. Z konečného zisku totiž v súčasnosti dostávajú len 5%, hoci jeho úspech stojí výhradne na nich. 

Deadline informuje, že neuvidí už ani tých 5%. Dohoda medzi Disney a Sony totiž podľa nich padá, keďže Sony odmietlo pristúpiť na nové požiadavky myšiaka. Spory medzi Disney a Sony majú prebiehať už niekoľko mesiacov, pričom Sony už zrejme došla trpezlivosť. Momentálne majú naplánované dva ďalšie filmy s Tomom Hollandom a režisérom Jonom Wattsom.

Odporúčané
iFruit Phone z GTA 5 je tady iFruit Phone z GTA 5 je tady 18. decembra 2013, 11:41

Podľa všetkého sa ich produkcie už Feige a Marvel nezúčastní a s najväčšou pravdepodobnosťou budú ignorovať aj fakt, že sú súčasťou MCU (ak vôbec jeho súčasťou budú). Nikto zrejme momentálne netuší, čo presne to znamená pre príbeh, postavy a MCU ako také. Natočiť ďalšie filmy s rovnakými hercami, avšak zároveň sa tváriť, že nie sú súčasťou sveta, v ktorom vznikli, je určite divné.

V tomto prípade zrejme môžeme obviňovať nenažrancov v Disney. Síce nemôžu za to, že Marvel predal práva na postavu, no musia sa s tým zmieriť. Sony bolo ochotné zveriť im kreatívnu moc a rozšíriť tak ich MCU, z čoho určite v konečnom dôsledku profitovali najmä snímky Avengers. 

Ctiť pôvodnú dohodu je jedna vec. Je normálne, že si pre seba chce Disney vytĺcť lepšie podmienky. V momente, keď je však ohrozená integrita filmov, MCU a postáv, mali by zrejme zaradiť spiatočku. Kevin Feige a Marvel Studios sú momentálne zrejme nesmierne naštvaní, ak teda sami nestoja za túžbou po zmene dohody (čo je nepravdepodobné). 

Disney od Sony požadovalo, aby si náklady na film a zároveň aj tržby rozdelili 50/50. Sony to, samozrejme, odmietlo (momentálne si platia úplne všetko, pričom dostávajú 95% tržieb, v tomto prípade tučné zisky). Zdroje Deadlinu hovoria o tom, že Sony ponúklo Disney iné riešenie ako náznak kompromisu, tí však boli nekompromisní. Podľa informácií od Deadline Marvel/Disney ovláda merchendising značky, no očividne im to nestačí. 

Disney sa pravdepodobne topí v peniazoch (a to aj napriek kúpe Foxu a štartovaniu Disney+). A aj keby nie, 50% tržieb zo Spideyho sóloviek by im nepomohlo. Či tieto doťahovačky naozaj stoja za to, aby naštvali fanúšikov po celom svete... nuž, na to si zrejme šéfovia v Disney už odpovedali. Na oficiálne stanovisko si ešte budeme musieť počkať, no priprav sa na najhoršie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia