Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2019, 9:17
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Thor nebol nikdy silnejší než pri súboji s Thanosom na konci filmu. Potvrdili to režiséri filmu

Thor nebol nikdy silnejší než pri súboji s Thanosom na konci filmu. Potvrdili to režiséri filmu
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Thor bol na vrchole svojich síl, no aj tak to nestačilo.

Thor mal v Endgame veľmi zaujímavý charakterový oblúk. A úprimne, časom ho dokážem oceniť čoraz viac a viac. Najprv kvôli osobnej pomste zlyhal a následky tak niesol celý vesmír, neskôr svoju chybu nedokázal napraviť a v hneve Thanosa zabil. Výčitky a smútok z neho spravili vypapaného alkoholika, ktorému nezáleží absolútne na ničom. Až nová nádej a rozhovor s jeho matkou mu dodali potrebnú energiu a motiváciu hýbať sa ďalej a bojovať za to, čo je dôležité.

V Avengers: Infinity War z neho šiel strach a zdalo sa, že je najsilnejšou osobou v celom filme. Ňou bol však stále Thanos. Thor mu akurát so svojím Stormbreakerom nečelil v jeho plnej sile. Mad Titan totiž v momente, kedy na neho Thor vlietol, použil Infinity Gauntlet a bol výrazne oslabený. Nakoniec, Hulka to takmer zabilo a všetci vieme, čo sa stalo s Iron Manom. Navyše, išlo aj o dramaturgické a scenáristické rozhodnutie.

Odporúčané
Uletené vianočné adidas Crazy 8 Uletené vianočné adidas Crazy 8 18. decembra 2013, 13:04


Zatiaľ čo bolo jasné, že Thanos v Infinity War neprehrá, mohli proti nemu postaviť kohokoľvek a čokoľvek. Mohol sa zdať zraniteľný a dokonca premožiteľný, no vo finále musel vyhrať. Na druhej strane, v Endgame musel prehrať. A tak z neho mohli spraviť beštiu schopnú poraziť hocikoho a hocičo, keďže ho aj tak čakala istá smrť. Aj preto sa v Endgame javil silnejší ako v Infinity War. 

Netreba zabúdať ani na to, že Thanos z roku 2014 bol omnoho viac bojaschopnejší ako Thanos z roku 2018. Aktívne sa zúčastňoval bojov/vojen a mal so sebou aj svoju vojnovú sekeru, ktorú v Infinity War vymenil za Infinity Gauntlet a silu Infinity Stones. Ako sme už raz spomínali, tieto „rozdiely“ v sile boli zapríčinené hlavne scenárom, dramaturgiou a rozhodnutiami režisérov, ktorí chceli natočiť také a onaké scény. 

Odporúčané
Najlepšie športové momenty v roku 2013 Najlepšie športové momenty v roku 2013 28. decembra 2013, 1:02

Aj preto je zaujímavé vedieť, ako na tom bol Thor na konci filmu. Získal Mjolnir aj Stormbreaker, prechádzala cez neho sila Boha hromu a bol motivovaný ako nikdy predtým. Režiséri Endgame teraz prezradili, že Thor nebol nikdy silnejší ako práve v súboji s Thanosom. Cesta, ktorou prešiel a prekážky, ktoré musel zdolať, mu dodali potrebnú silu. 

Táto sila mu zrejme ostala, a tak môžeme počítať s tým, že Thor je po Captain Marvel najsilnejším Avengerom (a rozhodne sympatickejším). Tešíme sa, čo s jeho postavou Feige a spol. plánujú a zároveň dúfame, že ho v Thor: Love and Thunder nečaká koniec. 

Domov
Zdieľať
Diskusia