Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2019, 18:36
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Dôsledky globálneho otepľovania zažil na vlastnej koži. Horolezec v Alpách objavil jazero vo výške 3 500 metrov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Globálne otepľovanie sa v niektorých oblastiach prejavuje naplno.

Ľudstvo je aktuálne v štádiu, kedy sa musí čo najväčšmi usilovať minimalizovať dopady klimatickej zmeny na našu planétu, inak bude pociťovať dôsledky tvrdo a neúprosne. O jednom z nich sa už, bohužiaľ, stihol presvedčiť aj horolezec a skialpinista Bryan Mestre, ktorého na Instagrame sledujú tisícky fanúšikov.

Na svoju sociálnu sieť pridal záber z francúzskych Álp, kde sa v enormnej výške nachádzalo jazero. V 3 500 metroch nad morom ide o nevídaný úkaz a čo nás ešte viac znepokojuje, pred desiatimi dňami na tom mieste jazero ešte ani len neexistovalo.

Bryan totiž na Instagram pridal aj druhú fotku, práve spred 10 dní, pričom si dané miesto prešlo alarmujúcimi zmenami. Len desiatky hodín stačili na to, aby sa množstvo snehu z úpätia hory zrútilo a roztopilo a toto je zrejme prípad aj ďalších novovznikajúcich jazier po celom svete. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bryan Mestre (@bryanthealpinist),

Domov
Zdieľať
Diskusia