Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2019, 16:43
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Hasič išiel na miesto zásahu vlastným autom. Prekročil rýchlosť a dostal pokutu 800 €

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Dobrovoľný hasič prekročil rýchlosť až o 64 km/h.

Na Facebooku sa má posledné hodiny šíriť skreslená informácia o tom, že dobrovoľný hasič dostal pokutu vo výške 800 eur za prekročenie rýchlosti počas cesty na zásah. Krajské riaditeľstvo PZ v Trnave na svojom oficiálnom profile však obhajuje celý úkon a tvrdí, že chránili nielen okoloidúcich, ale aj hasiča samotného.

Dobrovoľný hasič sa mal ponáhľať na miesto zásahu súkromným a nijako neoznačeným autom. V obci sa mu údajne podarilo prekročiť maximálnu povolenú rýchlosť až o 64 km/h, čo znamená, že išiel 114 km/h. Polícia však tvrdí, že vodič sa mohol odvolať a pokutu na mieste nezaplatiť. 

„Pravidlá cestnej premávky platia pre všetkých účastníkov rovnako. Policajti sa denno-denne stretávajú s rôznymi výhovorkám vodičov a nie je v ich silách overiť pravdivosť každej z nich. Čo je však najpodstatnejšie je bezpečnosť ostatných vodičov. Situácia na slovenských cestách nie je v poslednom obdobím dobrá. Rýchlosť zabíja nevinných ľudí,“ tvrdí Krajské riaditeľstvo PZ v Trnave.

„Nie je preto možné, aby hasič alebo aj policajt sa presúval na neoznačenom a súkromnom vozidle, akoby išiel na ostrý zásah. V pohotovosti sú predsa tí, ktorí majú službu a majú právo sa rýchlo presunúť na miesto činu,“ dopĺňa Krajské riaditeľstvo. 

Ostrá reakcia a vysvetlenie v plnom rozsahu:

Domov
Zdieľať
Diskusia