Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2019, 8:22
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bratislava má najlacnejšie pivo zo všetkých veľkomiest

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL BRATISLAVA PIVO
Uložiť Uložené

Naše hlavné mesto si pripísalo ďalšie netradičné prvenstvo.

Pivo je nápoj, ktorý si rado vychutnáva plno Slovákov a ak ho miluješ aj ty, máme pre teba fantastickú správu. Vyzerá to totiž tak, že na Slovensku nájdeš to najlacnejšie pivo na celom svete, ako vyplýva zo štatistického prieskumu stránky How Much.
 
Tam sa totiž pozreli, koľko eur zaplatíme za pivo v rozličných veľkomestách sveta a Bratislava prekvapivo skončila na prvom mieste. Naopak, na poslednom mieste skončila Ženeva, kde pivo stojí až päťkrát viac než u nás, píše JOJ.
 
V hlavnom meste podľa prieskumu takmer vždy zoženieme veľké pivo do dvoch eur, čo je v ostatných krajinách prakticky nemožné. Súčasťou infografiky je aj porovnanie spotreby piva na obyvateľa, pričom Slovensko patrí do tých nižších priečok a priemerný Slovák si dopraje len 38 litrov piva ročne. Nikoho však neprekvapí, že Česi skončili na prvom mieste.
 
Slovensko má zrejme najlacnejšie pivo na svete
Slovensko má zrejme najlacnejšie pivo na svete Zdroj: unsplash
Domov
Zdieľať
Diskusia