Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2019, 14:05
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Apple predstavilo až 59 nových emotikonov. Medzi nimi aj páry rovnakého pohlavia s rozdielnou farbou pleti

TECH APPLE EMOJI IPHONE
Uložiť Uložené

V rámci Svetového dňa emoji Apple sľubuje značné obohatenie konverzácií prostredníctvom nových smajlíkov.

Dnes je Svetový deň emoji, ktorý každoročne pripadá zámerne práve na 17. júla, na základe Apple emotikonu kalendára, na ktorom sa nachádza rovnaký dátum. Tak isto ho môžeš nájsť aj v ponuke smajlíkov od iných platforiem ako Google, EmojiOne či Mozilla Firefox.

Pri tejto príležitosti sa kalifornský gigant s logom nahryznutého jabĺčka rozhodol opäť predstaviť sadu nových smajlíkov. Ide konkrétne až o 59 emotikonov z rôznych oblastí ako vzťahy, oblečenie, zvieratá či šport. Používatelia zariadení ako iPhone, iPad, Mac či Apple Watch tak budú mať opäť o niečo viac obohatené konverzácie v chate.

Ako informuje Apple, emotikony by mali doraziť do systému niekedy v priebehu jesene tohto roka a pravdepodobne budú súčasťou novej aktualizácie operačného systému iOS s prívlastkom 13.

Medzi mnohými smajlíkmi si budeš môcť po novom nakombinovať aj tebou prispôsobený pár držiaci sa za ruky. Doposiaľ bolo možné použiť len dvojicu ľudí s nešpecifikovanou farbou pleti v troch prevedeniach – muž a žena, dvaja muži a dve ženy.

Po novom si však môžeš vybrať nielen farbu pleti oboch ľudí ale aj typ danej osoby, čo znamená, že bude možné vytvoriť až 75 rôznych kombinácií.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Okrem tejto novinky nás čakajú aj ďalšie zaujímavé smajlíky ako jednodielne plavky, plameniak, orangutan, skunk, vafle, maslo, falafel, cesnak, šarkan či emotikony s tematikou zdravotného postihnutia – invalidný vozík, protéza či načúvací prístroj.

Domov
Zdieľať
Diskusia