Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2019, 9:06
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Zabudni na AirPods. Bezdrôtové slúchadlá od Sony prichádzajú s funkciami, ktoré nemajú ani tie od Apple

TECH
Uložiť Uložené

Nová generácia bezdrôtových slúchadiel od Sony je dokonca ešte drahšia ako AirPods 2 od Apple.

Sony sa zjavne poučilo zo svojich niekdajších prešľapov v oblasti bezdrôtových slúchadiel. V roku 2017 prišla na trh ich prvá generácia, ktorá sa však nezaobišla bez viacerých chýb ako napríklad výpadky spojenia, oneskorenie zvuku či zlá životnosť batérie.

Najnovšie sa totiž japonský technologický gigant rozhodol predstaviť úplné nové, vylepšené bezdrôtové slúchadla s názvom WF-1000XM3, ktoré majú ambíciu konkurovať aj známym AirPods 2 od Apple.

Podľa portálu CNET má byť nová generácia od Sony ešte drahšia a údajne má umožňovať o niečo lepší zvuk a niektoré funkcionality, ktorými nahryznuté kalifornské jabĺčko doposiaľ nedisponuje. Novinka má navyše oproti svojmu predchodcovi lepšie sedieť v ušiach a mať tiež omnoho stabilnejší prenos signálu spoločne s lepšou výdržou batérie.

Zabudni na AirPods. Bezdrôtové slúchadlá od Sony prichádzajú s funkciami, ktoré nemajú ani tie od Apple
Zdroj: Sony

O prvotriedny zážitok by sa mala postarať technológia Digital Sound Enhancement Engine HX. Rovnako sa nebojíme povedať, že aj po dizajnovej stránke sú oproti predchádzajúcej Sony generácii o niečo krajšie. Vyrábať sa budú v dvoch farebných prevedeniach, a to strieborná a čierna.

Slúchadlá WF-1000XM3 sú na trhu úplným unikátom najmä kvôli funkcionalite, ktorá potláča vonkajší ruch. Ide o veľkú vzácnosť, ktorou nedisponujú žiadne iné bezdrôtové slúchadlá, dokonca ani ich spomínaná priama konkurencia Apple AirPods 2. Japonci tak môžu byť právom hrdí na svoje najnovší technologický počin.

Zabudni na AirPods. Bezdrôtové slúchadlá od Sony prichádzajú s funkciami, ktoré nemajú ani tie od Apple
Zdroj: Sony

Izolovanosť od okolitých ruchov sprostredkovávajú predovšetkým externé mikrofóny so špeciálnym čipom QN1e. Tomu slúchadla vďačia za šikovné potláčanie všetkých nežiadúcich zvukov. Ak by si však nechcel byť úplne izolovaný od okolitého sveta, funkcia sa dá kedykoľvek vypnúť.

Ak by si ju mal zapnutú a potreboval by si urýchlene počuť zvuky okolia, stačí priložiť prst k ľavému slúchadlu, vďaka čomu sa automaticky zníži hlasitosť zvuku. Túto funkciu nazval Sony prozaicky Quick Attention.

O bezdrôtový prenos zvuku sa má postarať klasicky technológia Bluetooth. Výdrž batérie by mala dosahovať až 6 hodín na jedno nabitie a prenosné nabíjacie puzdro ponúkne 3 nabitia, čo znamená, že dokopy vydržia slúchadla aj 24 hodín.

Zabudni na AirPods. Bezdrôtové slúchadlá od Sony prichádzajú s funkciami, ktoré nemajú ani tie od Apple
Zdroj: Sony

Ak by si si však vypol funkciu potláčania hluku, tento časový údaj by sa mal zmeniť až na 32-hodinovú výdrž. Navyše, vďaka funkcii rýchleho nabíjania ti bohate stačí len 10-minútové nabitie, ktoré zaručí počúvanie hudby až 90 minút.

Každého však pravdepodobne zaujíma to najpodstatnejšie, a to cena, za ktorú sa budú slúchadla predávať. Ide o čiastku 229,99 amerických dolárov (v prepočte cca 204 €), čo je približne o 50 dolárov menej, za koľko sa predávajú konkurenčné AirPods. Dátum vydania nového modelu WF-1000XM3 je 5. augusta.

Domov
Zdieľať
Diskusia