Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2019, 15:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nová americká Miss namiesto spevu či tanca ukázala chemický pokus. Študuje vedu a chce ju spopularizovať aj medzi mladými

REFRESHER
Uložiť Uložené

V súťaži Miss Virginia triumfovala Camille Schrier.

Víťazkou aktuálneho ročníka Miss Virginia sa stala Camille Schrier. Súťaže krásy boli dlhé roky zamerané takmer výlučne na vonkajší vzhľad súťažiacich a ak mali porote a divákom ukázať svoj talent, väčšinou tancovali či spievali.

Camille nechcela zapadnúť do šedého priemeru, a tak sa v talentovom kole rozhodla ukázať svoju vášeň – všetkým predviedla chemický pokus, píše BBC. Zvolila experiment, pri ktorom pracovala na katalytickej dekompozícii peroxidu vodíka. „Aj moje konkurentky boli zvedavé na to, čo predvediem,“ vytešovala sa Camille, ktorá si onedlho nasadila na hlavu korunku pre víťazku.


Najskôr si myslela, že nemá talent ako ostatné súťažiace, ale potom sa nechala nahovoriť na chemický experiment. Zatiaľ získala dva univerzitné tituly a momentálne študuje ako doktorandka na Virginia Commonwealth University. Svojím víťazstvom v Miss chce prispieť k ničeniu stereotypov nielen o moderných súťažiach krásy.

Nasledujúci rok plánuje s korunkou na hlave propagovať vzdelávanie v technických a vedeckých smeroch, ktorého sa množstvo mladých ľudí, a v tomto prípade najmä žien, obáva. „Chcem podporiť mladé dievčatá a chlapcov, aby boli sami sebou a nemenili sa podľa situácie, keď majú pocit, že sa musia nejak zaškatuľkovať,“ zakončuje Miss, ktorá zabojuje aj v celonárodnej súťaži Miss America.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Camille Schrier (@camilleschrier),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Camille Schrier (@camilleschrier),

Domov
Zdieľať
Diskusia