Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2019, 15:30
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Boeing odparkoval 40-metrové lietadlo na parkovisku pre zamestnancov. Došla im kapacita na skladovanie

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Americkej firme nedostatok miesta nerobí veľké problémy.

Boeing aktuálne veľkou rýchlosťou vyrába obrovské lietadlá typu 737 Max a aktuálne sa dostal do situácie, kedy už lietadlá nemá kde skladovať. Tento rok totiž dva Boeingy 737 Max utrpeli vážnu nehodu a všetky postavené lietadlá tak čakajú na softvérovú aktualizáciu, spresňuje Daily Mail.

Stroje zvyčajne parkujú na niečom, čo sa nazýva Boeing Field, teda plocha pre čerstvo vyrobené lietadlá neďaleko ich továrne v americkom meste Seattle.

Tam však už došla kapacita a Boeing sa tak rozhodol odparkovať jedno lietadlo na parkovisku pre zamestnancov, pričom jedno lietadlo zaberie približne 40 parkovacích miest.

Aktuálne je vyrobených a čakajúcich asi 500 lietadiel a nové pribúdajú, a tak musí spoločnosť pristupovať k netradičným opatreniam. Agentúry očakávali, že Boeing pozastaví výrobu nových lietadiel, no tie stále pribúdajú a dnes má ich sklad hodnotu asi 12 miliárd eur.

Boeing odparkoval 40-metrové lietadlo na parkovisku pre zamestnancov. Došla im kapacita na skladovanie
Zdroj: King 5
Domov
Zdieľať
Diskusia