Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2019, 12:00
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Neviditeľný plášť z Harryho Pottera je realitou. Nechaj sa pomocou aplikácie úplne zmiznúť

ZAUJÍMAVOSTI HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Vďaka šikovnému výmyslu v aplikácii sa staneš neviditeľným.

Pokiaľ si videl alebo čítal aspoň diel Harryho Pottera, určite si spomínaš na neviditeľný plášť, ktorý mladému čarodejníkovi daroval jeho otec James. Pokiaľ sa do plášťa ktokoľvek zahalil, úplne zmizol a každý, kto sa cez neho pozeral, videl len prostredie za ním.

Niečo také sa v dnešnej realite zdá nemožné, no prostredníctvom technológií sa podarilo vykúzliť šikovnú napodobeninu, s ktorou zažiješ mágiu aj ty.

Plášť funguje podobne ako zelené plátno, ktoré sa spoločne s aplikáciou na Android či iOS postará, aby všetko pod ním zneviditeľnilo. Samotný plášť síce nie je priesvitný a, samozrejme, ani vďaka nemu človek skutočne nezmizne, no na fotografiách to tak skutočne vyzerá a s neviditeľným plášťom sa tak dá užiť hromada zábavy. Samotný plášť stojí približne 60 €, pričom drahšia verzia s hadím vzorom vyjde na 70 €.

Domov
Zdieľať
Diskusia