Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2019, 14:44
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Zakrvavené a roztrhané telo ovečky symbolizovalo protest aktivistov PETA proti priemyslu s vlnou

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

PETA sa podobným výstupom snažila ľudí zaujať aj v minulosti.

Obsahuje tvoja domácnosť výrobky z vlny? Nezisková organizácia PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) ti odporúča, aby si ďalšiu podporu priemyslu s vlnou určite prehodnotil.

Dvojica mladých žien sa na námestí v Sydney snažila ľudí zaujať držaním realisticky pôsobiacej podobizne zakrvavenej ovce, na ktorej visia kúsky kože. Týmto spôsobom chceli upozorniť na údajne kruté zaobchádzanie so zvieratami za účelom získania vlny. 

Nápisy na transparentoch hovoria o hrozivom prístupe v podobe fyzického týrania, vrátane kopancov. Producenti vlny z Austrálie však podľa portálu 2GB tvrdia, že podobné protesty sú založené na klamstvách.

Starostlivosť a kvalitné životné podmienky pre naše zvieratá sú najvyššou prioritou austrálskeho priemyslu s ovcami a vlnou. To, čo daní ľudia tvrdia, je úplný odpad. Robili to v minulosti a naďalej s tým pokračujú,“ prehlásil pre 2GB prezident Wool Producers Australia Ed Storey. Celé jeho vyjadrenie si môžeš vypočuť v tomto odkaze.

Podobne kontroverzným spôsobom PETA bojovala napríklad aj začiatkom tohto roku, kedy jeden z aktivistov na námestí vystavil podobizeň mŕtveho psa. Prostredníctvom priloženého transparentu sa aktivista okoloidúcich ľudí pýtal, prečo chcú jesť jahňacie mäso, ak sa im protiví predstava konzumácie psa.

Odporúčané
Opekaný pes na námestí vydesil malých školákov. PETA týmto spôsobom bojovala za práva zvierat Opekaný pes na námestí vydesil malých školákov. PETA týmto spôsobom bojovala za práva zvierat 24. januára 2019, 10:02
Domov
Zdieľať
Diskusia