Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2019, 10:02
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Opekaný pes na námestí vydesil malých školákov. PETA týmto spôsobom bojovala za práva zvierat

ZAUJÍMAVOSTI PES
Uložiť Uložené

Kráčaš si po meste a zrazu uvidíš, ako niekto opeká psa. Aká by bola tvoja prvá reakcia?

Ak by si nejedol psa, prečo jesť jahňacie mäso? Túto otázku bez slov kládol austrálsky aktivista okoloidúcim ľudom. Tých sa snažil na rušnom námestí zaujať pomerne ohavným spôsobom. Nad transparentom so spomínaným dotazom mal totiž položenú podobizeň psa, ktorá na prvý pohľad pôsobila viac než dôveryhodne.

Dospelých síce podobné zobrazenie môže maximálne pohoršiť, no podľa portálu DailyMail zostávali miestne deti po pohľade na zohavené telo falošného psa priam traumatizované. Za celou akciou stála PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), známa nezisková organizácia bojujúca za práva zvierat.

Myšlienka opekania psov v Austrálčanoch vyvoláva oprávnené pobúrenie. Medzičasom sú ale milióny rovnako citlivých a inteligentných zvierat nútené znášať hrozivé utrpenie na účel chovu a zabíjania pre mäsový priemysel,“ cituje stanovisko organizácie DailyMail.

Vo svojom vyjadrení ďalej organizácia píše o tom, že každý, koho vyhliadka na jedenie psieho mäsa pohoršuje, by mal zvážiť, či podobný prístup nezačne zastávať taktiež voči ostatným zvieratám.

Domov
Zdieľať
Diskusia