Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2019, 12:43
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Do Bratislavy príde približne 140 000 cépečkárov každý deň. Podrobná mapka aj s číslami prezrádza odkiaľ

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Prísun cépećkárov do Bratislavy či Trnavy je v desaťtisícoch.

Bratislavská integrovaná doprava (BID), teda firma, ktorá koordinuje hromadnú dopravu v Bratislavskom kraji, si nechala vypracovať podrobnú analýzu pohybu obyvateľstva, z čoho vieme vyčítať, koľko cezpoľných prichádza do Bratislavy a z akých lokalít.

V prvom rade treba uviesť, že zatiaľ neexistuje efektívnejší spôsob, ako zrátať pohybujúce sa obyvateľstvo než na základe pohybu SIM kariet. Čísla, ktoré tak na mapke nižšie uvidíš, zobrazujú počet telefónov a nie pravý počet osôb – ten môže byť o niečo vyšší, keďže niektorí z nás majú telefóny aj dva. Malé deti však napríklad telefón mať nemusia.

Analýza navyše zohľadňovala len SIM karty používané v poslednej dobe, nie nefunkčné. Ide teda o pomerne vyrovnané čísla, len nie stopercentne presné.

Z analýzy spoločnosti Market Locator, ktorej dáta boli získané od 26. novembra do 9. decembra 2018, vyplynulo, že do Bratislavy dochádza z oboch krajov (Bratislavský a Trnavský) denne 138 921 SIM kariet a do Trnavy 27 018 SIM kariet.

Do Bratislavy príde približne 140 000 cépečkárov každý deň. Podrobná mapka aj s číslami prezrádza odkiaľ
Zdroj: BID

Celkovo bolo na území oboch spomínaných krajov lokalizovaných 1 329 654 SIM kariet, ktoré počas dňa a noci neopustili Bratislavský a Trnavský kraj, pričom 925 397 z nich zostávalo počas dňa i noci v tej istej obci (z toho 543 641 kariet priamo v Bratislave). Zvyšok, vyše 400-tisíc SIM kariet, sa počas dňa presúvali do inej obce. 

Domov
Zdieľať
Diskusia