Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2019, 8:53
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Muža za držanie marihuany odsúdili deň pred tým, než štát legalizoval jej rekreačné užívanie

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA USA
Uložiť Uložené

Kvôli tomu, že obžalovaný bojuje s rakovinou, dostal najnižší možný trest.

37-ročný Američan Thomas J. Franzen zo štátu Illinois bol odsúdený za zločin držby viac než 5 kilogramov marihuany, za ktorý mohol vo väzení stráviť až 15 rokov. Súd Franzena podľa CNN uznal vinným a určil mu najnižší možný trest, a teda 4 roky odňatia slobody.

Obžalovaného právnik David Camic totiž pred súdom poznamenal, že jeho klient bojuje s rakovinou semenníkov. Na tento fakt sa rozhodol súd pri rozhodovaní prihliadať. 

Po prehliadke jeho domu našla polícia viac než 19 kilogramov čokolády naplnenej THC (čím sa dopustil zločinu držby marihuany nad 5 kilogramov), ďalších 100 gramov marihuany a taktiež kokaínu.

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 30. marca 2019, 14:07

Podľa všetkého má byť Thomas J. Franzen drogovým dílerom, a preto môže byť rád, že ho súd poslal do väzenia iba na 4 roky, z ktorých si pri dobrom správaní odsedí iba 2. Zaujímavosťou je však najmä skutočnosť, že Franzena odsúdili jeden deň predtým, než poslanci štátu Illinois odhlasovali legalizáciu rekreačného užívania marihuany.

Franzen bude mať teda vo väzení dostatok času na premyslenie si, či s novou legislatívou radšej neprejde ne legálny biznis, ktorý napríklad od minulého roka funguje v Kanade. V nej sa po zakúpení úradnej licencie z mnohých dílerov marihuany nakoniec stali oficiálni obchodníci s dlhoročnou praxou z ilegálneho predaja.

Odporúčané
V Kanade dnes zlegalizovali rekreačné užívanie marihuany V Kanade dnes zlegalizovali rekreačné užívanie marihuany 17. októbra 2018, 9:37
Domov
Zdieľať
Diskusia