Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2019, 9:58
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Neoficiálne výsledky eurovolieb 2019: Víťazí Progresívne Slovensko a Spolu, na druhom mieste je Smer

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Slováci si včera volili zástupcov do Európskeho parlamentu, oficiálne výsledky budú k dispozícii dnes po 23:00.

Počas včerajšieho dňa si Slováci v eurovoľbách volili svojich zástupcov do Európskeho parlamentu. Podľa neoficiálnych výsledkov je na prvom mieste koalícia Progresívne Slovensko a Spolu so ziskom viac ako 20 %, na druhom mieste sa nachádza Smer a na treťom Kotlebova ĽSNS. 

Oficiálne výsledky budú oznámené až dnes o 23:00, keďže v niektorých krajinách Únie sa ešte volí aj dnes. Portál HN informuje, že včerajší volebný deň prebiehal pokojne a podľa dostupných informácií sa účasť dostala nad 20 %, čo síce nie je zásadné číslo, pred piatimi rokmi to však bolo len 13 %. 

Reprezentanti PS a Spolu už ďakujú svojim voličom, zvyšok strán sa síce zatiaľ nevyjadril. Počas nedele budú prebiehať politické diskusie na túto tému. 

Denník N informuje aj o odhadovanom rozdelení 14 mandátov, ktoré však budeme vedieť potvrdiť až dnes po 23:00. Podľa aktuálneho percentuálneho rozdelenia by PS/Spolu malo zastúpenie 4 europoslancov, Smer troch, ĽSNS a KDH dvoch, SaS a OĽaNO jedného. Jeden slovenský europoslanec pravdepodobne z KDH alebo SaS nastúpi až po odchode Veľkej Británie z EÚ.

Ak by sa tieto výsledky potvrdili, bez zastúpenia v Európskom parlamente by boli strany SMK, SNS, Sme rodina aj Most-Híd. 

Made with Flourish
Domov
Zdieľať
Diskusia