Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2019, 15:16
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Praha má za sebou unikátny autosalón exkluzivít pod holým nebom. Čo priniesli tohtoročné Legendy?

Praha má za sebou unikátny autosalón exkluzivít pod holým nebom. Čo priniesli tohtoročné Legendy?
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.instagram.com/alessio_lp670/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">instagram.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

6. ročník motoristickej slávnosti bol opäť magnet na pohľady.

Ako sa už posledné roky stalo zvykom, Praha, respektíve Výstavisko Praha Holešovice sa nieslo v znamení vyhľadávanej automobilovej slávnosti, aká nemá široko ďaleko obdoby. Reč je o motoristickej udalosti, ktorá sa dostáva do čoraz širšieho povedomia pod názvom Legendy, no a i tento rok sa stali obrovskou pastvou pre oči, nielen automobilových fanúšikov.

Aj tohtoročný, v poradí už šiesty ročník priniesol mimoriadne bohatú spleť tých najzaujímavejších automobilov skvostov súčasnosti a zároveň historické legendy najrôznejšieho druhu. Aby sme boli presnejší, samotný usporiadateľ informoval o prítomnosti až 1 200 exemplárov, ktorých hodnota presahovala 1 miliardu českých korún. Ani sa tomu nemožno čudovať, keďže na jednom mieste sa ocitlo množstvo extrémne vzácnych a exkluzívnych kúskov.

Aleš Chytráček, náš český fanúšik a dlhoročný prispievateľ do projektu Exkluzivitaciest, sa s nami podelil o autentické zábery priamo z výstaviska, preto ti prinášame exkluzívny fotoreport, ktorý mapuje tie najzaujímavejšie superšportové úlovky.

Legendy Praha
Legendy Praha Zdroj: Aleš Chytráček

Jedinečná automobilová udalosť, ktorá sa tento rok konala v termíne 17. - 19. mája priniesla množstvo atrakcií a bohatý program, všetky automobilové či motocyklové kúsky boli pritom vystavené hneď na viacerých stanovištiach, keďže areál Výstaviska Praha Holešovice ponúka rozsiahle zázemie. V rámci rozsiahleho komplexu bolo možné vidieť stánky takmer stovky vystavovateľov, čo malo za výsledok, že plynulý víkend sa v Prahe konal doslova veľkolepý autosalón pod holým nebom.

Pre rok 2019 boli síce ústrednou témou americké vozidlá, keďže tohtoročný podtitul podujatia bol "Made in USA", azda najzaujímavejším prítomným kúskom bolo však Bugatti Chiron Sport. Jeho vnútro zdobí 8-litrová W16-ka so štvoricou turboduchadiel a výkonom 1103 kW / 1500 koní. Vyhotovenie Sport vyniká ešte lepšou ovládateľnosťou a váhou nižšou o približne 18 kilogramov. Základná cena je 2,65 milióna €.

 

Magnetom na pohľady bolo však oveľa viac, keďže na Legendách sa ukázalo aj množstvo exkluzívnych kúskov z dieľne Ferrari, Aston Martin, Lamborghini či dokonca jediný exemplár Pagani Huayra v Česku aj na Slovensku alebo taký Ford GT či Jaguar XE SV Project 8. Samozrejme, udalosť si nemohlo nechať ujsť nielen viacero domácich automobilových klubov, ale ani tamojšie automobilové zastúpenia, čoho dôkazom bol najmä obrovský stánok značky Mercedes-Benz. Viac už prezradí veľká galéria.

 

 
Domov
Zdieľať
Diskusia