Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2019, 8:56
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

5 najlepších momentov z finále Game of Thrones

5 najlepších momentov z finále Game of Thrones
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Posledný diel je za nami.

Článok bude obsahovať spoilery zo záverečnej časti Game of Thrones!

Priznám sa, že ma po posledných dvoch veľmi slabých častiach, záver Game of Thrones nečakane potešil a neraz som sa pri istých záberoch radostne usmial. Vízia konca seriálu, ktorú nám v rozhovore ponúkol Vladimír Furdík alias Night King, taktiež nie je na zahodenie, ale finálny diel hodnotím ako uspokojivý.

5 najlepších momentov z finále Game of Thrones
Zdroj: HBO

Tyrion a jeho objavenie tiel Cersei a Jaimeho

Nech bola Cersei akákoľvek, stále išlo o Tyrionovu rodinu. Jaime bol však odjakživa nielen jeho bratom, ale aj veľmi blízkou osobou, ktorá na Tyriona nedala nikdy dopustiť. Pohľad na ich nehybné telá sa preto stal pre posledného žijúceho Lannistera veľmi nešťastným a pre divákov pomerne emotívnym. Samozrejme táto skutočnosť vrátane spáleného mesta plného nevinných obetí viedla k tomu, že Tyrion poslal Daenerys kade ľahšie.

 

Jon sa rozhodol zastaviť vládu Daenerys

Po rôznych teóriách o tom, kto vlastne Daenerys zabije, sa nakoniec k tomuto kroku odhodlal jej synovec Aegon alias Jon. V tomto bode treba pochváliť najmä prácu trikárov, ktorý smútiacemu Drogonovi dodali poriadny kus ľudských emócií, vďaka čomu bola celá scéna nečakane veľmi dojemná.

Rozhodovanie o kráľovi

Žiaden Jon ani Daenerys, ale Bran. Samwell Tarly sa síce pokúsil o vytvorenie demokratického aparátu, no ten mu prítomní lordi veľmi rýchlo zamietli. Ťažko ale povedať, či scéna s výstupom Edmura Tullyho nebola skôr na škodu, a (ne)chceným spôsobom nespravila z voľby kráľa menšiu paródiu.

Pocta Jaimemu Lannisterovi

Iste, Jaime za svoj život spravil viaceré neospravedlniteľné skutky, ale taktiež vykonal množstvo dobra, na ktoré sme samozrejme nezabudli. A ani Brienne. Tá ako vedúca kráľovskej ochranky dopísala do takzvanej The Book of Brothers zásluhy Jaimeho Lannistera. Môžeme hovoriť o malej pocte obľúbenému hrdinovi, ale radšej malá, ako žiadna. Čudujem sa však, že atrament na papieri dokázal zaschnúť tak rýchlo, aby Brienne ihneď po dopísaní slov mohla obracať stránky.

Jon prichádza na Castle Black,

Arya cestuje do neznáma a Sansa riadi sever

Na severe máme novú kráľovnú, Arya sa opäť vydáva na ďalšie dobrodružstvá a Jon sa vracia tam, kde mu bolo vždy najlepšie (ak teda nerátame Winterfell za čias Neda Starka). Znova sa stretol so svojím priateľom Tormundom a diváci sa konečne dočkali aj prívetivej interakcie s jeho zlovlkom Ghostom.

8. séria bola príliš urýchlená a verím, že si mnohé postavy (Daenerys na čele) zaslúžili rozviť svoje dejové línie. Napriek tomu, že ma posledné časti výnimočným spôsobom sklamali, bol záverečný diel Game of Thrones z môjho uhľa pohľadu emotívnou jazdou, ktorú som si s ohľadom na predošlé trápenie celkom slušne užil. Škoda len, že sme sa k nemu dopracovali takou kostrbatou cestou.

Anketa:
Čo povieš na finálny diel Game of Thrones?
Bol skvelý, nemám výhrady
Páčil sa mi, ale mrzí ma, aké časti mu predchádzali
Vôbec sa mi nepáčil
Mám odlišný názor (napíšem komentár)
Bol skvelý, nemám výhrady
17 %
490 Hlasov
Páčil sa mi, ale mrzí ma, aké časti mu predchádzali
44 %
1245 Hlasov
Vôbec sa mi nepáčil
34 %
979 Hlasov
Mám odlišný názor (napíšem komentár)
5 %
142 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia