Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2019, 13:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Brian May z kapely Queen chce zorganizovať obrovský koncert ako Live Aid. Mal by upozorniť na klimatické zmeny

HUDBA
Uložiť Uložené

Nastal čas sústrediť sa na našu planétu.

Klimatické zmeny v tejto chvíli nemožno popierať. Naša planéta trpí ľudskou aktivitou a nejde o žiadny prirodzený vývoj klímy, spôsobujeme ho my a ak to takto bude pokračovať, čaká nás vyhynutie mnohých živočíšnych druhov, ekologické a environmentálne katastrofy.

Otepľovanie planéty či zvyšovanie hladiny oceánov spôsobí migračnú krízu stoviek miliónov ľudí a naša Zem bude na pokraji udržateľnosti. Aj preto sa gitarista kapely Queen Brian May rozhodol, že by mohli svetoví interpreti zorganizovať nový koncert Live Aid práve na to, aby upozornili ľudí na klimatické zmeny.


Oficiálny koncert Live Aid sa konal v roku 1985 v mnohých mestách po svete od Londýna až po Philadelphiu. Odvtedy sa podobných charitatívnych udalostí uskutočnilo viac, ale Brian May má pocit, že ak sa neuskutoční veľká charitatívna akcia zameraná na boj proti klimatickým zmenám, ľudia zostanú skeptickí a nebudú mať o problematiku zároveň.

Okrem toho si myslí, že ani nový Live Aid nebude postačovať na zmobilizovanie celého sveta, ale lepšie priložiť ruku k dielu ako sa len nečinne prizerať.

Zatiaľ nie je jasné, či a kedy by sa koncert mohol odohrať. Na jeho verzii v roku 1985 pritom vystupovala aj kapela Queen, takže Brian May má s charitatívnymi akciami bohaté skúsenosti.

Aj keď v roku 1985 sa na pódiách stretli mená ako U2, Madonna, Mick Jagger či Elton John, tentokrát by mohli hrať hlavné úlohy interpreti ako Ariana Grande, Post Malone, Kanye West či Justin Bieber, ktorí vedia inšpirovať mladšiu generáciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia