Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2019, 12:38
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Nový iPhone XI by mal mať trojitý fotoaparát, USB-C port či funkciu bezdrôtového zdieľania batérie

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Unikli ďalšie informácie, ktoré prezrádzajú, aké novinky nás čakajú pri nadchádzajúcom iPhone.

Len pred pár mesiacmi sme sa dozvedeli, ako bude pravdepodobne vyzerať najnovšia vlajková loď z dielne kalifornského gigantu s názvom iPhone XI. Prvé uniknuté informácie naznačujú, že Apple má v pláne radikálne zmeniť dizajn nového smartfónu.

Dozvedeli sme sa, že nová generácia bude podľa všetkých informácii disponovať trojitým zadným fotoaparátom a hrany kamery nebudú ostré, ako to je na modeloch XS a XR, ale mali by byť zaoblené. Telefón prinesie okrem iného aj jemne zmenšený výrez pre Face ID na úkor väčšieho displeja.

Predpokladá sa, že kalifornské jabĺčko v rámci svojich kamier využije technológiu Time of Flight, ktorá meria vzdialenosť medzi fotoaparátom a predmetom. Vďaka tejto vymoženosti by nový iPhone dokázal vytvoriť 3D obraz či mapu priestoru vo veľkosti piatich metrov. Technológia by mala dopad aj na vývoj mobilných hier a aplikácií.

Najnovšie uniknuté informácie však hovoria aj o ďalších zaujímavých novinkách a prichádza aj detailnejší pohľad na nového nástupcu iPhonu XS a iPhonu XS Max vďaka videu s vizualizáciami. Podľa všetkého nás čaká 5,8 a pri väčšej verzii 6,5-palcový OLED Super Retina displej.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Úplnou novinkou je však najmä zmena v podobe nabíjacieho portu z klasiky ako ju poznáme s názvom Lightning na USB-C, ktorý sa nachádza aj na nových MacBookoch. Okrem toho nás údajne čaká aj technológia iBeam, vďaka ktorej dokážeš pri priložení jedného zariadenia k druhému previesť jeho nastavenia či funkcia bezdrôtového zdieľania batérie.

Rovnako by novinka mala disponovať 12-megapixelovou prednou kamerou, vyšším výkonom, väčšou operačnou pamäťou a lepšou výdržou batérie. Nové vizualizácie si môžeš pozrieť vo videu nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia