Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2019, 15:05
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Potetovaný neonacista Jamie Bell zradí gang agresívnych extrémistov a stane sa informátorom

Potetovaný neonacista Jamie Bell zradí gang agresívnych extrémistov a stane sa informátorom
Zdroj: A24 / DirecTV Cinema
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Snímka je inšpirovaná skutočným príbehom.

Bryon (Jamie Bell) si prežil zložité detstvo, ktoré ho doviedlo až ku skupine pravicových extrémistov vyznávajúcich nadradenosť bielej rasy. Postupne ale začne na tejto ideológii vidieť mnohé negatíva.

Tie ho dovedú k tomu, aby svoje predošlé konanie odčinil tajným bojom proti bývalým priateľom tým, že sa stane informátorom, čím samozrejme neohrozuje len seba, ale taktiež svoju partnerku.

A ako je už z upútavky zrejme, jeho bývalí kolegovia ho nenechajú z partie odísť len tak ľahko. Pripraviť sa teda môžeš na skutočne tvrdú akciu a emotívny príbeh vykúpenia podľa skutočného života bývalého neonacistu Bryona Widnera.

Podobnú zápletku akéhosi „osvietenia“ a následnej snahy o odchod z radikálnej skupiny neonacistov či iných extrémistických skupín sme už videli niekoľkokrát, pričom najznámejším príkladom bude asi Kult hákového kríža z roku 1998, kde stvárnil hlavnú postavu amerického neonacistu famózny Edward Norton.

Všeobecne známa a veľakrát videná filmová téma ale neznamená, že si snímku s pôsobivo vyzerajúcim Jamiem Bellom nemôžeme vychutnať. Práve naopak. Biografická dráma Skin doposiaľ na Roten Tomattoes obdržala 7 pozitívnych recenzií, ktoré na nej vyzdvihovali najmä vynikajúce herecké výkony na čele s údajne špičkovým Jamiem Bellom. Niečomu podobnému by sme určite dali šancu.

O réžiu filmu sa postaral Guy Nattiv, ktorý v roku 2019 za krátkometrážnu snímku Skin (tá ale nemá s príbehom tohto filmu nič spoločné) získal dokonca Oscara. Premiéru si Nattivova dráma odbila v priebehu minuloročného septembra (září) na Toronto International Film Festival a do amerických kín sa dostane 26. júla (červenec) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia