Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2019 o 12:15
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

„Vždy som mal modré oči!“ 5 najlepších momentov a vtipných scén z dnešnej epizódy Game of Thrones

„Vždy som mal modré oči!“ 5 najlepších momentov a vtipných scén z dnešnej epizódy Game of Thrones
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Finále začalo skvelou prvou časťou.

Pozor, spoilery! Ale to ti je predsa úplne jasné

Ako je už zvykom, v pondelok večer vydáme článok zaoberajúci sa spoilermi z najnovšej epizódy. Povieme si aj čo-to o kvalite, o tom, čo sa nám páčilo a naopak. Ešte predtým sa však spoločne pozrieme na jedny z najlepších momentov prvej časti.

Humor neopúšťa Tyriona ani predo dvermi konca sveta

Na Tyrionov zmysel pre humor, cynizmus a sarkastické poznámky sme si nielenže počas tých 7 sérií zvykli, my sme si ho vďaka nim zamilovali. Svojej povesti nezostal nič dlžný ani v úvode 8. série, kedy si už tradične podal Varysa. Aj na 100. krát je ten vtip stále vtipný, teda ak ho podá Peter Dinklage. 

„Vždy som mal modré oči!“. 5 najlepších momentov a vtipných dialógov z dnešnej epizódy Game of Thrones
„Vždy som mal modré oči!“. 5 najlepších momentov a vtipných dialógov z dnešnej epizódy Game of Thrones Zdroj: HBO

Let drakov a Drogonov pohľad

Úprimne, nik z nás asi nečakal, že Jon bude lietať na drakovi už v prvej epizóde. Je to však logické. Ešte predtým, než bude na Rhaegalovi zabíjať White Walkers vo veľkom, musí sa na ňom najprv naučiť sedieť. Táto scénka určite kvôli VFX a CGI zhltla mastnú sumu, no bola potrebná a ľuďom by sa nepáčilo, keby sme nedostali efektné zábery na dračí let. 

Ešte zaujímavejšia však bola scéna, ktorá prišla po spoločnom prevetraní sa bývalého kráľa Severu a súčasnej "kráľovnej" siedmich kráľovstiev. Daenerys si na Jonove dotyky celkom zvykla, čo jemu samozrejme nevadí. Niečo by k tomu ale rozhodne chcel povedať Drogon. A pravdepodobne to bude súvisieť s tým, že je Dany jeho teta, čo Drogon a zrejme aj Rhaegal cítia, keďže ho akceptujú. Drogonov pohľad rozhodne stál za to. 

Stealth pasáž a Tormund v akcii

Tormund je už dávno nesmierne obľúbenou postavou a podobné scény na tom len pridajú. Celá stealth pasáž bola skvelo natočená a ja som rád, že tvorcovia dokázali pribrzdiť pred tým, než nekontrolovateľnou rýchlosťou zišli z kopca do priekopy. 7. séria vynechala mnohé dejové linky a ponáhľala sa do cieľa v každej epizóde.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023 o 14:30

Takéto pomalšie momenty a trpezlivo prezentované scény dávajú pripomenúť predošlé série, humor a zábavnosť dialógov medzi postavami a pomalšie tempo, ktoré tomuto seriálu nesmierne svedčí. Tormundova hláška na konci je len čerešničkou na torte. 

Domov
Zdieľať
Diskusia