Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2019, 11:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Účtovník ukradol z firmy 200-tisíc eur. Všetko minul na kokaín a prostitútky za jediný víkend, lebo ho kolegovia šikanovali

ZAUJÍMAVOSTI DROGY
Uložiť Uložené

Chcel si užiť posledný víkend s ukradnutými peniazmi naplno.

Nenápadný účtovník Darren Carvill skončil na dva a pol roka za mrežami, keď si jeho zamestnávateľ uvedomil, že po celý čas potajomky kradol peniaze z firmy, aby mohol financovať svoj divoký životný štýl. O prípade zo súdnej siene informoval portál KentOnline.

Darren vymyslel schému, vďaka ktorej prevádzal z firmy zameranej na opravy áut Mr Clutch peniaze na svoj účet pod zámienkou, že v skutočnosti len platí faktúry dodávateľom a distribútorom súčiastok. Opak bol pravdou a dohromady takto ukradol až 300-tisíc eur, čím zamestnávateľovi takmer spôsobil bankrot.

Obžalovaný Darren sa pred súdom ku všetkému priznal a vyjadril úprimnú ľútosť nad svojím konaním. Spoločne s právnikom sudcovi vysvetľovali, aký nešťastný a smutný život Darren viedol, keď v práci makal od rána do večera a celý čas ho šikanoval jeden z kolegov.

Mal preto nízke sebavedomie a útechu hľadal v drogách a prostitútkach. Za tieto neresti platil ukradnutými peniazmi z firmy, čo sa vystupňovalo vo chvíli, keď tušil, že jeho podvody už nezostanú skryté.

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

V jednej chvíli si z firmy ulial takmer 200-tisíc eur a celý balík peňazí minul na „kokaín a prostitútky“, ako sám skonštatoval pred súdom, za jediný víkend. Trvalo mu teda len 48 hodín, aby vyhodil do vzduchu toľko peňazí, čo množstvo ľudí nezarobí ani za niekoľko dlhých rokov.

Zrejme sa po 2,5 roku vo väzení poučí, že nesmie míňať peniaze, ktoré mu nepatria, aj keď on neustále trval na tom, že si ich len požičiaval a plánoval všetko vrátiť. To aj bude musieť na základe rozsudku urobiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia