Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2019, 12:19
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Poznáme vraha Nipsey Husslea, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu

HUDBA
Uložiť Uložené

Verejnosť sa dozvedá ďalšie novinky týkajúce sa zavraždenia známeho rapera, ktorý mal počas svojej kariéry možnosť spolupracovať po boku tých najlepších.

Ešte včera ráno obletela svet správa o tom, že nás navždy opustil známy americký raper Nipsey Hussle. Jeho smrť zavinil vrah, ktorý na neho a dvoch ďalších ľudí stieľal na ulici pred obchodom počas bieleho dňa. V súvislosti s vraždou sa vynára množstvo nezodpovedaných otázok, no predpokladá sa, že Nipsey vedel, že sa niečo bude diať. 

Len pár minút pred svojou smrťou totiž na svoj Twitter pridal znepokojujúcu správu: „Having strong enemies is a blessing.“ Zatiaľ nie je jasné, čo sa vlastne mohlo stať a aký bol motív strelca, postupne sa však vynárajú nové informácie, z ktorých by polícia mala byť schopná zistiť všetky podrobnosti. 

Keďže bol však Hussle známym a aktívnym členom gangu Crips, pravdpodobne najintenzívnejšie budú brať kompetentní do úvahy túto skutočnosť, čo potvrdzuje aj portál HotNewHipHop, no v hre sú aj iné verzie, ktoré však zatiaľ považujeme za konšpiračné.

Týkajú sa totiž už zosnulého liečiteľa Dr. Sebiho, o ktorého likviácii mal mať Hussle v zálohe dôkazy. Ide však len o nepotvrdenú teóriu, keďže americký raper o bylinkárovi rád v rozhovoroch rozprával. 

Odporúčané
Známy raper Nipsey Hussle bol chladnokrvne zastrelený na ulici v Los Angeles Známy raper Nipsey Hussle bol chladnokrvne zastrelený na ulici v Los Angeles 1. apríla 2019, 9:27

Poctu vzdávajú tí najlepší

Podobne ako v prípade iných zosnulých raperov, aj teraz sme sa dočkali množstva rozlúčkových príspevkov od známych interpretov. Aj keď Nipsey nepatril do pomyselnej rapovej elity áčkových interpretov, práve tí dali jasne najavo, že jeho pôsobenie vnímali a bude im veľmi chýbať. 

Aj zo slov Pusha T-ho, Kendricka Lamara alebo Cardi B sa dozvedáme, že Nipsey bol skvelým človekom, poctivým reprezentantom rapovej kultúry a ak si počul jeho debutový album, tak vieš, že aj talentovaným raperom. Pravdepodobne by ho ešte čakala zaujímavá kariéra, a tak ide o zásadnú stratu, ktorú budeme ešte dlho spracovávať. 

Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu
Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Game (@losangelesconfidential),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa champagnepapi (@champagnepapi),

Polícia pravdepodobne pozná vraha

Postupne sa, pochopiteľne, vynárajú nové aktuality. Niektoré z nich sa postupne menia, skoro s určitosťou však už vieme, že Hussle podľahol strelným zraneniam do hlavy a hrude. Podľa The Blast bol zaznamenaný čas smrti 1. apríla o 15:55 a oficiálny dôvod z pitvy je vykrvácanie.

Jediným svetlým momentom tohto hrozného činu je, že polícia už pravdepodobne pozná vinníka. Ten totiž nedomyslel, že centrum Los Angeles počas bieleho dňa môže byť plné kamier, ktoré ho bez problémov rozpoznajú. Analýza všetkých záznamov netrvala aj vďaka všetkým známym skutočnostiam dlho. 

Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu
Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu Zdroj: Google/Backgrid

Dokonca bol zverejnený aj jeden z kamerových záznamov, kde je vidieť, čo sa vlastne stalo. Aj keď v tomto prípade nejde o úplne kvalitnú nahrávku, vyšetrovatelia mali k dispozícii verziu, na základe ktorej môžu tvrdiť, že sa to celé odohralo veľmi rýchlo, útočník párkrát vystrelil a následne nastúpil do auta k žene, ktorej totožnosť zatiaľ nie je polícii známa.

Samotným vrahom má byť podľa Los Angeles Times 29-ročný Eric Holder, ktorý je aktuálne na úteku, takže všetko nasvedčuje tomu, že je len otázkou času, kedy ho spravodlivosť dostihne.

Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu
Poznáme vraha Nipsey Hussle-a, na rozlúčke bolo zranených ďalších 19 ľudí. Drake, Kendrick Lamar aj The Weeknd vzdávajú poctu Zdroj: LAPD

V tejto súvislosti sa teda potvrdzuje teória, že by mohol byť za tragédiou motív týkajúci sa gangov. Avšak od šéfa lokálnej polície menom Steve Soboroff sa ešte dozvedáme, že s ním mal Hussle dohodnuté stretnutie, ktoré sa malo týkať zastavenia násilia gangov v súvislosti s pomocou deťom.

 

Tragédia na rozlúčke

Aby toho nebolo málo, polícia ešte musela počas večera riešiť ďalšiu veľmi kritickú situáciu. Podľa portálu Complex verejnosť zorganizovala oficiálnu rozlúčku, ktorá sa počas večera konala priamo pred obchodom, ktorého majiteľom bol Nipsey Hussle. Malo sa jej zúčastniť niekoľko stoviek ľudí, neprebehlo to v šak v pokojnej atmosfére. 

Josh Rubenstein za losangelskú políciu potvrdil, že v jednom momente sa na mieste začal nekontrolovateľný chaos a bolo zranených niekoľko ľudí. Malo dokonca dojsť aj k streľbe, tieto informácie sa však ukázali ako nepravdivé, avšak hasiči z LA potvrdili, že 19 osôb bolo hospitalizovaných, pričom 2 z nich v kritickom stave, zvyšok je stabilizovaný.

Iniciátorom mal byť útočník s nožom, ktorý zo zatiaľ nejasných dôvodov bodol iného účastníka rozlúčky. Nižšie máme možnosť vidieť aj zopár záberov. 

Dočkáme sa aj novej tvorby

O Nipseym ešte určite budeme počuť nielen v súvislosti s novými skutočnosťami týkajúcimi sa vraždy, ale aj novej tvorby. Podľa dostupných informácií za sebou zanechal viacero spoluprác a o jednej píše aj John Legend. Budeme zvedaví, aké skutočnosti ešte vyplávajú na povrch, no jedno je však isté, do rapu sa vracajú deväťdesiate roky.

UPDATE: 3. apríl, 9:30

Podľa dostupných informácií od polície v Los Angeles bol pravdepodobný vrah zadržaný, ďalšie podrobnosti však dostupné nie sú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia