Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2019, 10:30
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ponúkajú 2 000 € za nerobenie ničoho. Pracovnú dobu môžeš tráviť, ako len chceš

ZAUJÍMAVOSTI ŠVÉDSKO
Uložiť Uložené

Až na jeden malý háčik ti švédske zamestnanie ponúka úplnú slobodu.

Aj ľudia, ktorí svoju prácu bezvýhradne milujú, sa určite občas zamyslia nad tým, aké by to bolo živiť sa iným zamestnaním. Ešte krajšou je však predstava, že si robíš všetko, čo len chceš, a ešte za to dostávaš aj zaplatené, a to nemalé peniaze.

Podobná príležitosť sa práve zjavila vo Švédsku a v hre sú fantastická pracovná náplň a aj nemalé peniaze. V Korsvägene totiž dvojica umelcov predstavila nezvyčajné zamestnanie. Každé ráno stačí vojsť do miestnej železničnej stanice, zapnúť svetlá a večer prísť a vypnúť ich.


Je tu však aj háčik. Medzitým si môžeš robiť čo len chceš, no ide o akúsi formu umeleckého projektu, čo znamená, že každý tvoj krok bude dokumentovaný. Jedinou podmienkou je, že si nemôžeš nájsť iné zamestnanie. Navyše, s prácou, kde si doslova robíš, čo chceš, prichádza aj dovolenka či zvyšovanie mzdy, ktorá na začiatku začína na približne 2 000 €.

Ak ťa zaujíma, ako je možné, že je toto vôbec prácou, všetko siaha do dávnejšej minulosti, kedy umelci vyhrali 750 000 dolárov a s nimi aj prístup k železničnej stanici – a keďže si s časťou peňazí môžu robiť čo chcú, zjednodušene sa ju rozhodli spojiť aj s umeleckým projektom.

Ponúkajú 2 000 € za nerobenie ničoho. Pracovnú dobu môžeš tráviť, ako len chceš
Zdroj: unsplash
Domov
Zdieľať
Diskusia