Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2019, 12:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Legendárny festival Woodstock ožije už toto leto. Miley Cyrus odpáli nezabudnuteľnú šou na 50. výročie

HUDBA
Uložiť Uložené

Oslavy 50. výročia festivalu budú opäť nezabudnuteľné.

Neexistuje zrejme legendárnejší festival ako Woodstock. Keď na ňom v roku 1969 odpálili svetoví interpreti nezabudnuteľnú šou, fanúšikovia sa zaprisahali, že si festival budú pravidelne pripomínať a inak to nebude ani v roku 2019.

V tomto roku pôjde o špeciálnu príležitosť, pretože oslavujeme 50. výročie od samotného festivalu, a tak sa tím, v ktorom nájdeš aj spoluzakladateľa pôvodného Woodstocku, pustil do organizovania trojdňového festivalu Woodstock 50.

od 16. do 18. augusta sa vo Watkins Glen v americkom štáte New York uskutoční oslava mier, lásky a hudby. Organizátori majú zrejme logistiku a priebeh festivalu premyslený lepšie, ako v roku 1999, keď sa na festivale podarilo podpáliť pódium a policajti museli riešiť niekoľko sexuálnych útokov v publiku.

Legendárny festival Woodstock ožije už toto leto. Najväčšou hviezdou bude Jay-Z
Legendárny festival Woodstock ožije už toto leto. Najväčšou hviezdou bude Jay-Z Zdroj: Woodstock 50

Organizátori v posledných hodinách predstavili mená interpretov, ktorí budú fanúšikov zabávať. Najväčším z nich je nepochybne Jay-Z, ale sekundujú mu Miley Cyrus, The Killers, Imagine Dragons či Santana. Ako píše GQ, interpreti ako Santana, The Zombies či John Fogerty vystúpili aj na originálnom festivale Woodstock, takže si po 50 rokoch pripomenú, ako to tam vyzeralo.

Ambiciózny projekt už zožal aj kritiku. Niektorí fanúšikovia zostali nemilo prekvapení, keď za headlinerov festivalu označili Jay-Zho a Miley Cyrus, pretože tieto mená podľa nich na Woodstock nepatria. Organizátori však upozorňujú, že sa snažili hudobníkov povyberať tak, aby ulahodili všetkým generáciám a ľudia sa na festivale mohli spojiť ako pred polstoročím.

Domov
Zdieľať
Diskusia