Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2019, 14:47
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Louis Vuitton prichádza s ruksakom za 10-tisíc a zároveň nebude vyrábať kúsky s odkazom na Michaela Jacksona

Louis Vuitton prichádza s ruksakom za 10-tisíc a zároveň nebude vyrábať kúsky s odkazom na Michaela Jacksona
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.instagram.com/louisvuitton/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">instagram.com</a>
MÓDA LOUIS VUITTON MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Francúzsky módny dom sa prezentuje v dobrom svetle, a to nielen vďaka podareným kúskom z najnovších kolekcií.

Módny priemysel zažíva v posledných rokoch zlatú éru nielen po stránke záujmu, ale taktiež čo sa týka predajov a výsledných tržieb. Spôsobené to avšak nie je len stále rastúcim dopytom, je to najmä vďaka cenovkám, ktoré častokrát siahajú do astronomických výšin, o čom ťa najnovšie presvedčia doplnky z dielní Louis Vuitton.

Konkrétne ide o gigantický ruksak z kolekcie jeseň 2019 navrhnutý milovaným a zároveň nenávideným Virgilom Ablohom s cenovkou 10-tisíc dolárov, čo je v prepočte približne 8 850 €.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on

Suma, z ktorej sa musí zatočiť hlava aj ľuďom s veľmi nadštandardným príjmom nielen na slovenské pomery však začína byť v módnych kruhoch pomaly bežná. Zakladateľ značky Off-White je aktuálne v kurze a vedenie spoločnosti LVMH si tak môže obdobné výstrelky dovoliť. Podľa situácie na trhu totiž vie usúdiť, že zopár bláznov módnych nadšencov po ruksaku, v ktorom vidíme inšpiráciu značkou Loewe, určite zatúži... 


Francúzska značka s ikonickým monogramom avšak pred pár hodinami prišla aj s informáciou z iného súdka ohľadom niektorých svojich kúskov.


Ak sleduješ módne dianie a prácu okolo Virgila či LV, tak ti určite neuniklo zakomponovanie odkazu na Michaela Jacksona prostredníctvom modelov šatstva v poslednej kolekcii. Išlo pritom o biele rukavice, armádne ladené bundy, tričká s potlačou a podobne, ktoré nebudú dané do výroby ani predaja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Dôvodom je dokument s názvom Leaving Neverland odhaľujúci výpovede dvoch dnes už dospelých mužov, ktorí v detstve trávili čas osamote s kráľom popu na jeho statku. K údajnej pedofílii zosnulého interpreta sa odmietavo postavili viaceré známe rádia a taktiež spomínaný módny dom, čo plne chápeme vzhľadom na reputáciu a dobré meno.

Na záver prikladáme aj vyjadrenie samotného tvorcu samotných modelov: „I am aware that, in light of this documentary, the show has caused emotional reactions. I strictly condemn any form of child abuse, violence or infringement against any human rights,“  a ďalej pokračoval slovami: „My intention for this show was to refer to Michael Jackson as a pop culture artist. It referred only to his public life that we all know and to his legacy that has influenced a whole generation of artists and designers.“

Názor na uvedenú problematiku si už utvor sám a v komentároch nám môžeš napísať, či by si po spomínanom ruksaku siahol v prípade nižšej cenovky.

V prípade, že sa o módne dianie zaujímaš aj trochu bližšie, tak určite nezabudni navštíviť náš instagramový účet @refreshermarket, ktorý ti poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme za podporu!

Domov
Zdieľať
Diskusia